Sluta avliva katter med mina skattepengar!

Kontakta namninsamlingens skapare

Diskussionsämnet har skapats automatiskt av petition Sluta avliva katter med mina skattepengar!.


Gäst

#601

2013-10-12 16:54

Hoppas verkligen det blir nån ändring till det bättre för alla stackars katter som får sätta livet till i onödan.Tyvärr verkar det som om katter är en förbrukningsvara som man bara slänger ut när man tröttnat på dom.Har katt själv och hon är min bebis.

Gäst

#602

2013-10-12 17:01

Visa respekt för livet. Deras liv är lika mycket värt som våra liv.

Gäst

#603

2013-10-12 17:04

Stoppa vansinnet! Vad ger myndigheterna denna rätt?

Gäst

#604

2013-10-12 17:38

Våra kissemissar ska LEVA! Denna "hantering" är att jämställa med det som nu händer gatuhundar i Rumänien! Vansinne och terror! Även djuren har rättigheter! JAG KRÄVER att vi i Sverige håller oss till den lagstiftning som finns gällande djurskydd!! Som det nu är skäms jag över att vara svensk.

Gäst

#605

2013-10-12 18:42

Det är verkligen dags att även katter får en status.

Gäst

#606

2013-10-12 18:44

Alla djur har sin rätt i samhället!!

Gäst

#607

2013-10-12 21:38

Nu får det tamefan vara bra! Jag vägrar att betala skattepengar till taskig djurpolitik!!!!.

Gäst

#608

2013-10-13 07:24

Mycket bra! Vi ska beskydda katterna i Sverige inte döda dem! <3

Gäst

#609

2013-10-13 08:43

Jag anser att djur som "hittas" och lämnas in behöver utredas många katter har ju ägare och ofta blir det strul med tillfälliga djurskötare. Jag lägger hellre skattepengar på vård än slakt.

Gäst

#610

2013-10-13 08:55

Rädda de stackars katterna!

Gäst

#611

2013-10-13 11:59

Sluta avliva skygga katter ...det kan vara någons nya älskling ..Hjälp dem i stället !!!!!! NU !!!!

Gäst

#612

2013-10-13 14:34

Höj katts status istället

Gäst

#613

2013-10-13 18:51

Hoppas MÅNGA skriver under så vi får ett slut på detta !!!

Gäst

#614

2013-10-13 20:28

Tycker att våra skattepengar , , också kunde hjälpa dom hemlösa katterna och till flera bostäder göt katterna mat och mer information till allmänheten om hur katter mår . Och hur duktiga människor som ställer upp för djuren !Dät är så mycket dessa människor gör för alls djur i alla väder i ur och skur . Snälla hjälp dessa dkur dom har också rätt att leva ett drägligt liv med värme och kärlek och mat och hus som dom kan bo i tills man hittar ett hem till fom och kastrering och stiliserad och mediciner mvh Anna Nilsson

Gäst

#615

2013-10-13 23:15

Klart man stöttar sånt här! Det är INTE okej att oskyldiga och framförallt FRISKA djur överhuvudtaget ska behöva avlivas utan anledning. Men VI andra har även en skyldighet att förebygga detta!

Gäst

#616

2013-10-13 23:17

Sluta avliva katter med mina skattepengar! Det är oetiskt, fel och inhumant, omänskligt att ta livet av Katter o hundar!
Dom har rätt att leva, som alla andra ju.
Det är dax att kommuner, Län o "Staten" tar sig i kragen och tar sitt ansvar i detta och visar medmänsklighet, o räddar så många katter och hundar som möjligt. Staten kan faktiskt starta ett program som möjlig gör att Organisationer, personer och osv, kan få hjälp med pengar och sponsring för att rädda, ge dom gratis medicin, och ge dom gratis veterinärkostnader, och sen ett program som ser till att djuren kommer till bra hem!!...Allt detta går...om bara viljan o tänkandet finns med där!!

Gäst

#617

2013-10-13 23:52

Alla måste få ha rätten att leva och att få ett gott hem ! själv har jag tagit 4 stycken Kissor som dom kallar "vild kattor", 2 har jag givit till bekanta, och 2 har jag här hemma ,Ljuvliga härliga är dom alla 4, och HELT FRISKA ENLIGT VETERINÄRERNA SOM KASTRERAT OCH STERILISERAT DOM ! Dom sover med oss i sängarna och vi ÄLSKAR DOM !

Gäst

#618

2013-10-14 04:38

Stoppa detta tramset. Varje djur har rätt att få leva.

Gäst

#619

2013-10-14 07:55

Rädda de stackars katterna! <3

Gäst

#620

2013-10-14 17:45

Bra initiativ!

Gäst

#621 förvildade katter

2013-10-14 21:15

Jag tycker att vildkatter ska förpassas till katthimlen.
Hittekatter iFokus

#622 Re: förvildade katter

2013-10-15 05:07

#621: - förvildade katter

Du skriver: "Jag tycker att vildkatter ska förpassas till katthimlen".

Ursäkta mig "Vildkatter" ja då talar vi om lodjur som ju är de enda vildkatter vi har i vårt land. Vad har dessa djur gjort för ont kan man fråga?

Är det hemlösa tamkatter som blivit förvildade, som du menar är du helt fel ute. Det är ju det som inte fungerar det där med det ständiga avlivandet. Vi har gjort det i alla tider och har aldrig haft så många hemlösa katter som nu. Dags att tänka i nya banar istället för att vara stockkonservativ och gammalmodig.

Hittekatter iFokus

#623 Svart till kritiska besökare och andra som vill veta mera:

2013-10-15 05:10

Jag är en av dem som ligger bakom namninsamlingen. Anledning till att vi startat uppropet är den goda insyn vi skaffat oss i hur det fungerar med det Svenska Djurskyddet i praktiken.

Vi är ett gäng som djupdykt i olika djurskyddsärenden under ett antal år. Detta parallellt med att vi på olika sätt arbetar med målgruppen hemlösa katter i praktiken. Min egen roll är att vara lite av en spindel i nätet där Hittekatter iFokus fungerar som ett nätverk. Vi jobbar även en hel del via facebook.

Syftet är att förbättra situationen vad gäller hemlösa katter, höja statusen för katter över lag samt få kattägare att ta ett bättre ansvar. När det gäller hemlösa katter ligger Sverige inte vidare långt framme. Andra länder har kommit betydligt längre. USA ligger i täten vad gäller forskningen. Även många andra länder i Europa ligger långt före. T.ex. Nederländerna, Tyskland, Schweiz, Österrike, Italien, England. Även Norge i vissa delar.

TNR (Trap-Neuter-Return) och är en mycket effektiv metod när det gäller att stabilisera kattkolonier. Metoden är mycket välprövad och startade på 70 talet i England. Nu praktiseras den över hela världen både i varma och kalla klimat. Metoden bygger på kattens egna behov och har visat sig långt mer effektiv än de massavskjutningar (avlivningar) som praktiseras i Sverige. Trots vetenskapliga bevis är de svenska myndigheterna kallsinnigt inställda och vill istället fortsätta massavlivningarna.

I Sverige är det ideella sektorn som till 99% tar hand om hemlösa katter. Det är därför inte så konstigt att det är där erfarenheterna och kunskaperna finns om hur hemlösa katter fungerar och hur de bör hanteras. Våra myndigheter däremot har tyvärr en förlegad syn som bygger på okunskap och missuppfattning av forskning mm. (Hur vet vi det undrar ni säkert. Jo vi har själva varit i kontakt med de forskare som Länsstyrelsen hänvisat till och fått det bekräftat direkt från forskarna själva).

Av dem som varit tveksamma och inte velat skriva under har det varit argument som "vem ska ta hand om alla dessa katter?", "det måste ställas högre krav på ägarna istället", "en död katt lider inte" "vem ska betala?" "Det är djurplågeri att ha vilda katter instängda"etc.

Svar på vanliga frågor vi får:

1. Vem ska ta hand om alla dessa katter? Det har inte handlat om vem som ska ta hand om dessa katter. Det har istället handlar om att myndigheterna (Länsstyrelsen) inte tillåtit någon att ta hand om katterna. I ett fall under våren (Vargön) fanns väntande hem till alla katter som omhändertagits på beslut av Länsstyrelsen. 19 katter av 21 möjliga avlivades trots detta. Detta sedan de infångats och hållits i förvar på ett hundpensionat och befunnits ha ett vilt lynne av en veterinär som mest sysslar med hundar.

2. Vem ska betala? Du betalar redan idag för omhändertagandet, uppstallningen och avlivningen via din skattsedel. Det som görs av Länsstyrelsen och Polisen (som i sin tur upphandlar aktörer som ska ta hand om infångandet av katterna, avlivningen, uppstallningen och bedömningen) kostar enormt mycket pengar. De som får dessa avtal tjänar en rejäl hacka på det. Detta medan katthemmen och andra privatpersoner som arbetar med hemlösa katter gör det ideellt (gratis för dig som skattebetalare).

3. Det är djurplågeri att ha "vilda" katter instängda! Det går inte att uttala sig generellt på det sättet att katter som går ute per automatik skulle må dåligt av att bli omhändertagna av ett katthem eller privatperson. Hemlösa katter kan uppvisa ett skyggt beteende när de går ute - vilket är en överlevnadsstrategi - men tina upp efter kort tid inne i tryggheten och bli riktiga kelgrisar. Andra katter är mer reserverade och behöver längre tid på sig medan vissa aldrig kommer att bli socialiserade. (I sistnämnda fallet passar TNR bättre). Hur som haver behöver inte katter stressas om den som tar hand om dem har kunskaper och erfarenheter i hur skygga katter ska hanteras. Precis som med mycket annat handlar det om individperspektivet. Det går att minimera stressen med rätt miljö och hantering.

4. En död katt lider inte! Det här uttrycket brukar vi som arbetar hem hemlösa katter få höra ganska ofta. Vet inte vad de som säger det menar egentligen? Döden är definitiv. Den som är död upplever ingenting längre. Det gäller alla aspekter av livet och alla former av liv. När en katt är sjuk och inget mera går att göra kan uttrycket vara berättigat. Men att använde det preventivt för att förhindra framtida former av lidande har jag svårt att ta till mig. Jag anser att det finns bättre vägar att gå. Katter som hamnar i Länsstyrelsens "våld" får i regel utstå en rejäl portion lidande innan kulan viner eller sprutan ges. (Därför borde den som anser att katter inte ska lida innan de dör skriva på namninsamlingen).

5. Det måste ställas högre krav på ägarna istället! De katter som finns därute har inga ägare. (Om det nu inte är en bortsprungen katt som det går att knyta till en ägare = katten är ID-märkt). De är alla produkten av bristande ägaransvar bakåt i tiden. Med andra ord finns det inga ägare att ställa krav på, därför fallet argumentet platt till marken. Däremot måste det ställas högre krav på dem som är kattägare här och nu och som tänker blir det framöver. Förslaget till ny djurskyddslag vill ju införa obligatorisk ID-märkning för alla katter samt kastrering av alla katter som inte ska användas för avel. Om så sker - vilket vi hoppas - kommer påfyllningen av nya hemlösa katter att avta.

Gäst

#624 Re: Re: förvildade katter

2013-10-15 09:00

#622: Hittekatter iFokus - Re: förvildade katter

Hej! Jo de är hemlösa tamkatter som blivit förvildade, och katter som fötts ute i det vilda av hemlösa tamkatter. Dom är väl ännu vildare kan man tänka, Som jag menar.

Jag bor ute på landsbygden och har stor gårdsplan med uthus å lite sånt. Det stryker alltid nån katt här, bl,a, grannens och sen nån till å jag måste säga jag är bara glad åt dom. För jag ser inga råtter här. Men här för några år sen så hade granntanten inte nån koll på sina katter hon hade en massa okastrerade katter,och dom sprang ju ute o para sig givetvis. Följden blev ju att man hade en massa halvvuxna vildkatter som sprang omkring. Jag fick låna några kattfällor som en hade tillverkat, det är bara en låda med en falllucka där det finns en godbit i katten går in och vips faller luckan igen. Jag lyckades faktiskt fånga in och avliva varenda katt. Kan sägas att tanten  har avyttrat dom flesta katterna och har numera bara ett par katter kvar och dom är kastrerade. Så nu inga problem. Men det är klart det var ju inte nå många katter mot dom 150000 som det skrevs att det fanns, då går det nog åt många kattfällor, lite besvärligt kan jag tänka mig.


Gäst

#625

2013-10-15 13:29

Det är mina skattepengar och jag har inte gått med på detta.



Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...