Upprättelse åt Joakim Selin

Kontakta namninsamlingens skapare

Diskussionsämnet har skapats automatiskt av petition Upprättelse åt Joakim Selin.

ELGE

#26 Re: Inte bara svart och vitt

2012-09-11 18:06

#25: Trötter - Inte bara svart och vitt



Här går drevet! Inte enbart mot Joakim utan även mot de människor som stöttar en medmänniska= JS. En eloge till bl a Sandor, Blomstrand, Bastholm, Pihlblad, som öppet står upp för sitt stöd för JS. Samma stora kurage visar FB-gruppen. De anonyma i Namninsamlingen har det tjatats färdigt om. Där finns människor som inte VÅGAR visa sitt namn av rädsla för
JS-motståndarna.

Du, Per ska INTE undervisa mig om KR:s uppgifter/befogenheter/beslut. Lär dig att KR:s möten är slutna och att justerade protokoll kan läsas av alla.

Per har gjort sig till ombudsman för de som inte vågar träda fram som JS-motståndare. Vet de om att du är det? När du inte själv vill, be någon annan forma en FBgrupp ” Jag  anser det vara rättfärdigt och helt korrekt att kyrkorådet avskedat Joakim Selin”. Eller är det fel rubrik?

De förtroendevalda är valda av endast ca var 10:e medlem i SvK. Beakta det med stor ödmjukhet! Alla medlemmar har rättighet att rösta och att de inte gör det är tragiskt. Bristande förtroendet för de förtroendevalda kan vara ett skäl.  Att känna att man inte kan påverka under mandatperioden på 4 år ett annat.

Trötter till slut: Du har din tolkning av varför JS är avskedad. Du tycks sitta i KR eftersom du har ”kunskap” om anklagelsepunkterna. Samtidigt säger du att det finns ”ett väl fungerande rättssystem” ?? Håll då inne med dina fördömande anklagelser.

Fler inlägg avser jag inte göra. Ni JS-motståndare kan ta chansen att få sista ordet. Det känns väl bra?

Lars

#27

2012-09-24 16:42

I den artikel om Joakim Selin som nyligen publicerats av Kyrkans Akademikerförbund skriver författarna bland annat följande:

"Joakim Selin började i Veddige patorat för fyra år sedan. Han valdes av dåvarande kyrkoråd med en stor majoritet"

Om jag har förstått saken rätt valdes Joakim Selin med endast en rösts majoritet. Detta efter att en facklig representant (från just Kyrkans akademikerförbund) informerat Veddiges dåvarande kyrkoråd om att Joakim Selin blivit utköpt från tidigare tjänstgöring som präst. (För egen del är jag ganska förvånad över att majoriteten av av dåvarande kyrkorådet var för att anställa en kyrkoherde med den bakgrunden, även om det rörde sig om en mycket knapp majoritet.)


Vidare skriver författarna till artikeln följande om Facebookgruppen som kräver Joakim Selins återanställning:

"Den har idag 552 medlemmar i en församling med 6 700 invånare. Så stödet från församlingsbor liksom flera ur kyrkorådet är stort."

Drar inte författarna ganska förhastade slutsatser här? Antalet medlemmar i Facbookgruppen säger (så vitt jag kan se) ingenting om hur stort stöd Joakim Selin har i Veddige församling. För det första är flera av medlemmarna i Facebookgruppen inte medlemmar i Veddige församling. För det andra vet man inte hur många av gruppmedlemmarna som själva valt att li medlemmar, och hur många som blivit det per automatik via en inbjudan.
Per

#28 Re:

2012-10-23 13:56

Jag håller med dig Lars. Tidningen har inte analyserat materialet tillräckligt. Det är ju tråkigt.
Ja, elge- Lars skriver sin version precis som jag skriver min och FB- gruppen är full av din.
Flera ställer frågan i gruppen varför det blev såhär. I alla våra kommentarer på denna sidan har de sitt svar. Joakim är också människa med känslor
men tydligen har han gjort sig ovän med en del, det får han stå för nu. Ingen av oss har hela historien i sin hand. Vi vet inte allt om det som inträffat
annat än det vi själva upplevt. Här uttrycker vi en del av det.
Att man anställde JS fast att han blivit utköpt tidigare är förvånande. Undrar hur man egentligen resonerade.

Hela historien är tragisk. För Joakim som kanske aldrig mer kan få en prästtjänst
och för församlingen som nu har en lång väg framför sig för att återhämta sig. Önskar alla parter lycka till!
En som förr jobbade med honnom

#29 Re:

2013-01-03 18:47

#11: -

Vist en kyrkoherde skall tänka i andra banor. På en annan arbetsplatsom han jobbade på tittade han på de unga tjejerna i skrevet  eller på brösten. Samt frågade kolegerna om han skulle sätta på fittvärman "bilsätesvärmaren". Det är ett nytänkande som heter duga.I dessa lägen föredrar jag en traditionell med vårdat språk. Att en kyrkoherde med minst 35000:- i lön helhjärtat satsar på sin församling om han har en 100%  tjänst är han bara deltidare så självklart kan han fylla upp tjänsten. M en då skall det andra företaget stå för telefoni/data transporter och annat som det ingår i den tjänsten.

Kyrkoskatten skall inte gå till att betala en kyrkoherdes privata företagsutgifter.


Gäst

#30 Re: Re:Nolltolerans i kyrkan för det du beskriver

2013-01-18 18:37

#29: En som förr jobbade med honnom - Re:

Det som du som förut jobbat med honom beskriver är för sorgligt. Samtidigt är det så att kyrkan har nolltolerans till sexuella övergrepp. Begreppet övergrepp innefattar inte bara brottsliga handlingar utan också, precis det du beskriver, alla former av kommentarer, antydningar och anspelningar av sexuell natur som görs mot en annan persons vilja.

Mer om det här finns att läsa på Svenska Kyrkans hemsida.

I varje stift finns det också två kontaktpersoner utsedda, en man och en kvinna, vars uppgift är att lyssna, ge stöd till egna beslut och vidarebefordra kontakt med andra organisationer i frågor som handlar om sexuella övergrepp inom kyrkan.

Kontaktpersonerna i Göteborgs stift är Monika Oscarsson, telefon 031-73 16 55 och Greger Carlsson, telefon 0320-20 79 54. 0706 70 30 50.


Gäst

#31 Re: Inte bara svart och vitt

2013-10-08 21:50

Välj ett smeknamn

#32 Ämne

2013-10-08 21:54

...kanske behöver sanningen sökas tillbaka till Joakims tidigare anställningar utanför kyrkan och varför han fick avsked? Att det är ett mönster som upprepas i hans sätt att vara och agera gentemot andra. Om fler människor fick komma till tals från tidigare arbetsplatser skulle nog en del bli uppenbart som idag är fördolt. Börja med att ringa igenom hans CV, inte minst från Småland...

Gäst

#33 Re: Ämne

2013-10-10 17:31

#32: Välj ett smeknamn - Ämne

mm man undrar... Ringde dompapitlet i Växjö för att kolla anmälningarna där. Människan jag talade med visste på rak arm vem det gällde och svarade upprört att det är sekretess på sånt... dessutom är det så länge sedan, fortsatte hon, att det som fanns nu skickats till Riksarkivet. Jag fick uppfattnngen att hon redan haft en hel del förfrågningar om dessa ärenden så det är nog fler som varit inne på det spåret.

Hur gör man när biskopar och domkapitel i flera stift inte byr sig?

Denna post har tagits bort av personen som skrev den (Visa detaljer)

2013-10-14 13:46



Gäst

#35 Utköpt

2013-10-14 13:55

Hur tänker facket och media när man talar högt om orättvisan i avskedet närmande inte har hela bilden? Kanske agerade kyrkorådet fel med telefonräkningarna, det är möjligt. Men det är ju inte första gången selin fått sparken för sitt agerande mot medarbetare. Det gör mig ledsen, för medarbetarnas skull. Vem stöttar dem? Lyssnar på dem om allt som hänt genom åren? Det får inga rubriker i kyrkans tidning. Jag tycker attest känns bra attacker och ting börjar komma upp i ljuset. Det är bäst för alla. Därifrån kanske man kan börja samtala vidare...

Denna post har tagits bort av personen som skrev den (Visa detaljer)

2014-02-20 23:49



Gäst

#37 Re: Re: Re: Re:

2014-10-29 15:28

#23: ELGE - Re: Re: Re: 

 Hej

uppsägningen av joakim selin skedde på felaktiga grunder, man gjorde fel helt enkelt och det kostar nu. Men att läsa om hur joakim nu 'blivit en mer ödmjuk människa och sörjer'... Vi som vet hans historia både inom och utanför kyrkan vet att grund fanns utan tvekan. En person som behandlar din omgivning på det sätt som han gör, som blivit uppsagd pga sexuella trakasserier på en tidigare arbetsplats... Tråkigt både för joakim och församlingen detta, för det har skett på helt fel sätt och kunde lösts i samförstånd. Önskar nu församlingen all kraft att resa sig och bygga upp verksamheten igen och göra medarbetarna till glada och inspirerade arbetare i vingården igen. Och att joakim hittar ett arbete med ömsesidig respekt från alla parter. 


Gäst

#38 Re: Utköpt

2014-10-29 21:08

#35: - Utköpt 

 Nej, så är det. Selin har fått lämna flera anställningar både inom kyrkan och utanför, för sitt sätt att behandla dem han möter. Msn har helt klart inte hela bilden. Vem skriver om den?

Denna post har tagits bort av personen som skrev den (Visa detaljer)

2014-10-29 21:17



Gäst

#40 Re: Ämne

2014-10-29 21:30

#32: Välj ett smeknamn - Ämne 

ROL? Jönköping...

Astrid S.

#41 Den som blivit utsatt för denna människa.

2015-06-03 22:08

Allt jag kan säga, som haft en relation till denna människa, är: för guds skull... håll er undan. Aldrig har jag blivit så förundrad hur en människa fungerar (på ett negativt sätt) eller så sviken kring förtroende kring prästeskap inom svenska kyrkan. Fy skam! Skämmas är det enda Joakim borde göra, dock vet jag mycket väl att han inte kommer göra detta... Enligt min erfarenhet innehar han inte förmågan att känna sympati, hedelighet eller skam vid utförda dåd som inkluderar nedriga handlingar, vilket borde förvåna mig då han är präst... Men icke!