Fingrar på sexköpsfrågan

Skulle du betala för att bli fingrad? Skulle du ta betalt för att få fingra? Nej antagligen inte, eftersom att det är olagligt i detta land.

Det svenska förbudet mot köp av sexuella tjänster trädde i kraft den 1 januari 1999. Sverige var då det första landet i världen att kriminalisera köp, men inte försäljning, av sex. Det internationella intresset för den svenska modellen med förbud mot köp av sex har varit och är alltjämt stort. Genom åren har många delegationer besökt Sverige för att lära sig mer om förbudet och dess tillämpning. Flera länder har också tagit efter den svenska modellen så som Island, Norge, Nordirland, Kanada, Frankrike, Irland och Israel.

Vi kräver med denna insamling att fenomenet Yoni-massage blir granskat och ifrågesatt som en form av sexköp. Vad är då Yoni?

Yoni-massage (även kallat vaginal dearmorering är en slags tantramassage som innefattar hela kroppen, emellertid med störst fokus på vulva, vagina, bröst, anus och andra erogena zoner. Massagen som inte påstås vara av sexuell natur slutar dock ofta i orgasmer, och frågan vi bör ställa oss är om det rör sig om ett öppet köp av sexuella tjänster.

Målet med denna namninsamling är att lyfta frågan kring sexköp och huruvida det är okej att endera får betala för sexuella tjänster, andra inte och handeln finns att granskas öppet i form av s.k. Yoni-massage.

I dagens samhälle har influencers makten att styra trender, och med denna trend vill jag lyfta hur fel det kan bli. Jag ser det som mitt ansvar i samhället att detta ställs mot väggen och ämnet belyses ordentligt.

Expressen lyfte senast frågan den 13 juli och jag citerar:
"Bianca Ingrosso och Margaux Dietz lovordar yoni-massage av vaginan.
En salong erbjuder tjänsten utförd av ”väldigt attraktiva män” och det pratas om orgasmer och njutning.
Men är det verkligen ”bara” massage – eller är det sexköp?"

Om vi inte tar ställning emot detta kan vi lika bra ställa oss och hävda att det är okej att köpa sex, sålänge du själv anser att det inte var av sexuell natur. Ja, du hör hur det låter. Detta väcker plötsligt frågor inom dig vart gränserna dras. Om vi tillåter människor att hävda att en massagebehandling som slutar i orgasm inte har sexuella inslag så menar vi då att orgasmer inte är av sexuell natur, eller?
Vad säger då egentligen att människor generellt inte kan köpa sex precis som de vill förutsatt att de bara "inte var kåta vid köpet"?

Detta uttalande är skrivet av Maxinne Björk, men för all del; vrid och vänd och sätt in olika människor i kontexten.

”Detta är något jag absolut skulle rekommendera till alla kvinnor jag känner. Det är svårt att beskriva hur allt detta gick till i detalj, för det förstår inte ens jag, jag var förmodligen i någon annan dimension och ylade. Av detta kom jag först genom g-spot, sen genom a-spot, sedan via cervix (livmodern), g-spot igen och avslutade sedan med sex stycken sprutorgasmer på raken. Mellan alla dessa låg jag i olika fosterställningar, skakade, flåsade och skrek. Det här var något helt annan än vad jag någonsin varit med om - och tro det eller ej - inte så sexuellt som man skulle kunna tro - fast ändå 100% sexuellt.”

Låt oss läsa det igen, "Inte så sexuellt som man skulle kunna tro - fast ändå 100% sexuellt"

Idag kan du alltså köpa sex och sedan påstå att det inte är ett sexköp.

Var med och uppmärksamma detta. Bidra med ditt namn så att vi kan söka klarhet i detta och få ett stopp på något som inte borde få fortgå. Min goda vän Simon sa att "Sex kommer aldrig att på ett utnyttjandefritt sätt kunna vara en handelsvara.", och det konstaterandet tror jag att vi är många som står bakom. Ställ dig där du med.

Om vi öppet tillåter denna form av sexköp kan vi inte längre stå för nekandet av andra typer av sexköp. Lagar måste isåfall som påföljd brytas & ifrågesättas, och redan utsatta människors röster vi ämnar att lyfta, kommer att fortsätta tystas. Så skriv under, var en röst.

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Heidi lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...