Skydda skogen vid Flunsåsparken

Kontakta namninsamlingens skapare

Nämndens beslut: Ingen skola i Flunsåsparken

2022-06-21 21:27:14
Hej,

 

Igår hade Fastighetsnämnden möte där förslaget som skulle innebära skolbygge i skogen vid Flunsåsparken röstades ner. Samtliga partier var negativa på lite olika sätt men det förslag som röstades igenom var från Alliansens partier tillsammans med Demokraterna. Förutom att förslaget röstades ner innebar det att kommunen ska försöka köpa den privata marken i skogen så att allt ägs av kommunen och att kommunen ska hjälpa till att hitta annan mark på Hisingen att bygga friskola på. Att kommunen ska köpa marken innebär med största sannolikhet att området inte kommer att bebyggas. I den senaste övergripande planen för Göteborg som antogs nyligen är området planerat som grönområde och det verkar det som kommunen tänker följa. Jag kommer att fortsätta bevaka att det blir så.

 

Namninsamlingen handlade om att stoppa förslaget och att kommunen istället skulle undersöka möjligheten att skydda skogen. 

Mer framgång än så som det blev hade jag inte kunnat hoppas på. I kontakt med politikerna verkade det ganska tidigt som att förslaget skulle röstas ner men att de lagt till att kommunen ska försöka köpa marken är väldigt positivt.

 

Jag vet att det är flera som också känt en stor ovilja mot att det var just Internationella Engelska skolan som skulle etablera sig. Att förhindra att de gör det någonstans i Göteborg tror jag kräver andra medel och var aldrig målet med denna namninsamling. Självklart var vi många som kände oss extra provocerade av att kommunen ville hjälpa en friskola på detta sätt men namninsamlingen handlade om ett litet skogsområde som många människor använder och vill ha kvar.

 

Igår innan Fastighetsnämndens möte var vi två som lämnade de 1079 namnunderskrifterna som fanns (bekräftade) igår kl 9:30 med kommentarer till nämndens ordförande Mats Ahdrian.  Namninsamlingen är nu stängd. 

 

Det är såklart svårt att veta vilken betydelse namninsamlingen haft. Då politikerna flyttat sina positioner åt det håll vi velat tror jag att vår samlade insats gjort skillnad. 

 

Så till alla som skrivit under vill jag säga: 

Jag hoppas att du känner dig nöjd och att du känner att du varit med och bidragit till att bevara skogen även om alla delar inte blivit precis som du velat.

 

Tack!

 

Daniel Stensman

 

länk till det förslag som röstades igenom:


Boende runt Blackevägen genom Daniel Stensman

Positiva nyheter

2022-06-16 22:27:07
Hej,
 
Först ett tack till er alla som skrivit under för att skydda skogen vid Flunsåsparken. Vi har just blivit fler än 1000.  
  Jag fick nyss veta att det ser väldigt bra ut för skogen inför måndagens möte i nämnden. Igår pratade jag med ordföranden Mats Ahdrian (kd) som menade att de flesta partier var motståndare till förslaget. Idag fick jag besked att S är motståndare till det. Och den allra färskaste nyheten är att en politisk majoritet (alliansen o D) även står bakom ett förslag om att fastighetskontoret ska arbeta för att köpa den privata marken och att området på sikt skall planeras som grönområde. Kommunen ska försöka hitta en alternativ plats för den privata ägaren att bygga skola på. 
  Om detta förslag går igenom betyder det att  det uttryckliga målet med namninsamlingen uppfylls och skogen skyddas i framtiden. Politikerna har vetat om namninsamlingen ett tag och vi kan ju hoppas att var och en av oss varit en bidragande orsak till det nya förslaget. Jag kommer att lämna över namnunderskrifterna  till nämnden på måndag innan deras möte. 
 
Namninsamlingen kommer att fortsätta vara öppen fram till måndag och jag kommer meddela i ett nytt meddelande resultatet av nämndens möte. 
 
Hälsningar
Daniel

 


Boende runt Blackevägen genom Daniel Stensman



Dela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.