ÖrbyBP

Kontakta namninsamlingens skapare

Konstgräs till Örby!

2016-06-13 09:49:28

I slutet av förra veckan nåddes vi av den ytterst glada nyheten att Stockholms stad kommer att lägga konstgräs på Örby BP. Detta kommer att hända redan under sommaren 2016. Att våra barn och ungdomar nu kommer att kunna spela fotboll - organiserat och spontant - mitt i Örby kommer att bli ett ordentligt lyft för hela området! Stort tack för ert stöd till denna namninsamling, som har nämns som en viktig faktor bakom Stockholms stads beslut!

Tyvärr har beskedet om konstgräs kantats med en del oro och ilska från vissa Örbybor:

1. Vissa menar att konstgräset på Örby BP förstör för Örbyskolans planer på en högstadieutbyggnad. Vad jag har förstått av befintliga ritningar planeras dock inte Örby BP tas i anspråk vid en eventuell utbyggnad. Om utbyggnaden i slutändan blir av eller ej handlar vidare om helt andra saker - ekonomi och elevunderlag - och har inget med konstgräs på Örby BP att göra. Om det senare skulle visa sig att Örby BP faktiskt kommer att behövas får vi goda skäl att kräva en konstgräsplan någon annanstans i Örby.

2. Vissa menar att konstgräset på Örby BP är en billig muta för att vi ska acceptera planerna på att bygga modulhus för nyanlända i området. För det första: det är viktigt att poängtera att initiativet till denna namninsamling togs innan de första nyheterna nådde oss om att modulhus skulle byggas. För det andra: även om modulhusplanerna säkert har gjort det lättare för oss att få stadens gehör för konstgräs, är frågorna orelaterade.

3. Det har framförts åsikter om att vi istället borde kräva en 11-mannaplan och klubbhus, mm. Min uppfattning är att maximalistiska förhandlingsstrategier, som går ut på att få allt vi vill ha eller inget alls, sällan leder någon vart. Med konstgräs på Örby BP har vi nu tagit ett första viktigt steg, som vi sedan kan bygga vidare på i fortsatta kontakter med staden.

4. Vissa är rädda för att konstgräsmattan, som har ett par tre år på nacken, ska vara hälso- och miljlövådlig. Stadsdelsnämndens ordförande Ulf Walther har dock intygat att mattan är testad och att inga hälso- och miljörisker föreligger.

Tack återigen för ert stöd, och jag hoppas de allra flesta av er snart kan ta sommarlov glädjandes över att att vi faktiskt nådde vårt mål!

Bästa hälsningar

Linus Hagström, Örby


Linus Hagström

Tack för ert stöd - sista rycket nu!

2016-04-18 09:40:01

Hej allihop!

Stort tack för att ni har skrivit på namnlistan för att försöka få till en konstgräsplan i Örby! Jag kommer inom någon dag att kontakta Stockholms stad och då bifoga alla påskrifter och kommentarer.

I helgen hade jag chans att prata med några Sköndalsbor. De ska få en konstgräsplan i sommar och tydligen spelade precis en sådan här namnlista viss roll när de drev sitt case.

För att namnlistan ska ge maximal effekt skulle jag därför vilja be er alla att göra ytterligare en ansträning, och dela insamlingen via social medier, mejl, inom era lag, och genom att prata med grannar och vänner i området. Om vi alla lyckas värva en påskrift så är vi uppe över 600 inom kort, och det vore skönt!

Tack på förhand!

Hälsningar

Linus Hagström


Linus HagströmDela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.