Jag kan inte dela min doktor med hur många som helst! #1000perläkare.

Skärmavbild_2022-05-03_kl._01_.08_.59_.pngHar du ringt din vårdcentral och kommit till en full telefonkö eller behövt vänta i månader på en läkartid? Du kanske till och med har väntat i timmar på akutmottagningen men inte fått den hjälp du behövde? 

I de flesta fall hade du kunnat få rätt hjälp av en specialist i allmänmedicin på din vårdcentral, men tyvärr är läkaren idag ansvarig för långt över 2000 invånare. Det är alldeles för många för att läkaren ska hinna ta ansvar för dem alla på ett bra och patientsäkert sätt. Därför kan du behöva vänta länge för att få rätt diagnos och behandling.                                                                                                          

Tänk dig att ha en läkare som känner dig väl, som du kan vända dig till och få kontakt med samma dag i stället för olika läkare varje gång eller hyrläkare som kommer och går? Att få träffa din läkare på vårdcentralen istället för att bli hänvisad till en jourmottagning eller akuten?                                                                

Om varje läkare på vårdcentralen får ansvara för max 1000 invånare så kan vi i Sverige få en välfungerande och tillgänglig primärvård - tryggheten ökar.

Vill du bidra till RÄTT förändring i svensk sjukvård: kräv max 1000 invånare per specialistläkare i allmänmedicin. Skriv under #1000perläkare för att politikerna ska lyssna på riktigt.

 

Marina Tuutma, Svenska Distriktsläkarföreningen

Magnus Isacson, Svensk förening för allmänmedicin


Marina Tuutma, Svenska Distriktsläkarföreningen    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Marina Tuutma, Svenska Distriktsläkarföreningen lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...