Vi som önskar en busslinje till Nedersta!


Buss_till_nedersta.jpg

Vi är en grupp medlemmar som önskar att Region Stockholm (SL)/Haninge Kommun sätter in en busslinje mellan nybyggda Nedersta trädgårdsstad och Västerhaninge station. 

 

Historia:

För ca 15 år sedan trafikerade linje 844 sin sista tur upp till Nedersta, till vändslingan som ligger vid infarten Murarvägen. Den varade mellan 1997 och 2004 och var på den tiden SL's kortaste busslinje med endast tre hållplatser.

 

År 2004 la SL ned busslinjen då för få resenärer reste med linjen. Den hade helt enkelt för få resenärer. 

 

Sedan har mycket hänt!

Området bortom Hantverksområdet (Nedersta trädgårdsstad) blir bara större och större, och fler och fler promenerar varje dag längst Nederstaleden mellan Västerhaninge station och Nedersta. Som längst är det 2,5 kilometer för de som bor längst ut i området.

 

Många i området saknar idag en förbindelse till Västerhaninge där skolor, service och tågstation finns att tillgå.

 

Den närmsta stationen Krigslida ligger dock några meter närmre. Men saknar totalt tillgång till det som Västerhaninge erbjuder.

 

Det måste finnas trygghet för alla medborgare att kunna ta sig med kommunala medel, oavsett om man ska till arbetet, skolan, idrottsaktiviteter eller ska ut en sen kväll. 

 

I detaljplanen för Nedersta-Skarplöt finns en busslinje inplanerad, men beräknas inte att införas för ens hela området är ihopbyggt. Därför kräver vi att en busslinje åtminstone återinförs på Nederstaleden och återanvänder den föredetta vändplanen som ligger vid korsningen Murarvägen! 

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Patrik Nilsson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )