Upprop mot slakt och export för slakt av polska hästar.

President PiS Jaroslaw Kaczynski

Al. Jerozolimskie 125/127

02-017 Warszawa

 

Polens Premiärminister Beata Szydlo

Kancelaria Prezesa Rady Ministrow

Aleje Ujazdowskie 1/3

00-583 Warszawa

 

Polens Parlament (Sejm Rzeczpospolitej Polskiej)

Kancelaria Sejmu

Ul. Wiejska 4/6/8

00-902 Warszawa

 

 petycja_misiek2.jpg

Ärade premiärminister, ärade parlamentsledamöter  

Jag vädjar till er att stödja lagförslaget om skydd och mänsklig behandling av hästar, åsnor och mulor.

Jag kräver å vägnar av den polska nationen att hästen (och andra hästdjur), som är en symbol förenad med Polens historia är lagligt skyddad genom förändringen i djurskyddslagen med ett följande tillägg:  

1.    Det är förbjudet att slakta hästar, mulor och åsnor i slakterier och hushåll. Djur som lever i samma miljö som människor har rätt att växa i rytm och levnadsvillkor som motsvarar deras art.  

2.    Det är förbjudet att exporten levande hästar, mulor och åsnor för slakt - för livsmedel - utanför polskt territorium.  

3.    När det finns skäll för avlivning, bekräftat genom veterinärbesiktning – från en auktoriserad myndighet - djuren ska avlivas genom eutanasi följt av förstöring av kroppar.    

 

Polens nationella stolthet - hästar

av Stiftelsen Tara

Polens historia är skriven genom våra hästar. Ingen behöver övertygas om insatser av dessa otroliga djur. Man skulle inte ha haft oövervinneliga husarer utan hästar. Joseph Pilsudski skulle inte ha stoppat vågen av bolsjeviker utan hans armé som kämpade för Polen på hästryggen ...  Våra förfäder skulle inte ha haft tillräckligt med bröd om inte för hästarnas plöjning av åkrarna. Salt och kol - så viktigt för våra förfäder - extraherades med hjälp av hästar som sändes djupt ner gruvorna. Idag, fungerar hästar ofta som terapeuter för att hjälpa handikappade, men mest av allt är de våra sällskapsdjur.

Vi nämner ofta stolt våra berömda förfäder, pratar om våra släktträd och skrytar om att vara ättlingar till Poniatowskis, Czartoryskis, Sobieskis ... och hästar? Hästarna också har sina berömda förfäder - Kasztanka, en kastanjebrun häst på vilken Jozef Pilsudski räddade Europa från bolsjevikerna. Palasz från vilkens rygg Jan Sobieski kommenderade soldater i slaget vid Wien. Szumka som var en kamrat till Prins Poniatowski ...

Men hela tiden barn till dessa berömda hästar lever bland oss. I deras ådror flyter blod av dem som tjänstgjorde våra legendariska förfäder. Hur är det möjligt att uppskatta dessa hästar och samtidigt mörda i slakterier och exportera till döds ... vår egen historia?

Vad kommer vi att ha kvar om vi utrotar en stor del av Polens historia?

Skriv under vårt upprop!

Stiftelsen Tara och hem för hästar

Piskorzyna 18

56-160 Winsko, Polen  

 

Jag undertecknad protesterar mot dödande av polska hästar! Hästhandlarna: hålla er borta från hästarna.


Fundacja Tara Schronisko Dla Koni    Kontakta namninsamlingens skapare