Två skolkuratorer i Vörå

Vårt behov är att få en till skolkurator till Vörå kommun. Vi har en skolkurator som sammanlagt jobbar i 12 olika skolor och med 800 elever. Det innebär att kuratorn jobbar 3 dagar i veckan i högstadiet/gymnasiet och 2 dagar i lågstadierna. Detta resulterar i att det oftast tar alldeles för länge att få en tid (1-2 veckor är väldigt länge för ett barn/en ungdom som mår dåligt och behöver stöd), vilket i sin tur leder till att problemet hinner växa sig större eftersom man inte har möjlighet att prata om det. Även vid akuta fall är det svårt att få tag i kuratorn eftersom hon ofta är i någon annan skola.

Vi hoppas att så många som möjligt vill skriva under denna lista, så att beslutsfattarna inser behovet av en till kurator. Hjälp oss att få våra röster hörda!

Ingen skillnad om du är ung eller gammal, flicka eller pojke, kvinna eller man. Du kan göra skillnad nu. Du kan göra vardagen lite lättare för någon. Du kan hjälpa barn och unga att få den hjälp och det stöd de behöver. Det enda du behöver göra är att skriva ditt namn på listan. Din röst räknas, din röst är viktig.


Jenny Renqvist och Maria Hagberg    Kontakta namninsamlingens skapare