Stoppa utvisningar av etablerade flyktingar.

Den 14/2 runt kl 06.00 så tog sig polis in i en lägenhet i Arbrå Hälsingland. Där låg en mamma och hennes fyra barn och sov. Barnen och mamman skrämdes av polisen och mådde väldigt dåligt, panikslagna. Bortförda från sin trygghet och kontaktnät/vänner. Det vittnade om att det var uppåt 15 myndighetspersoner/poliser som blivit ålagda att ta hand om detta ärende. Denna familj var efter 6år riktigt etablerade i Sverige med fast jobb och barnen i säker skolgång. Mamman jobbade dessutom i demensvården/äldrevården där det är brist på personal. Det yngsta barnet är född i Sverige.

Denna familj sattes på ett plan till hemlandet där det hon tack vare en insamling skapade av vännerna i Arbrå, kunde ordna det hon och familjen behövde för att få skydd och tak över huvudet. En hjälp som gjort att hon har lyckats ta sig till en säkrare plats. Är skyddad för tillfället men boendesituationen är ohållbar. 

Hade det inte vart pågrund av pengarna och kontaktnätet i Sverige så skulle mamma med stor sannolikhet vart i exmannens våld och även död. Då han lovat att döda henne. Vi kan ju bara tänka oss hur det kunde slutat för familjen.


Den här kvinnans brott är att hon gravid tagit sig från upprepad fysisk och psykisk misshandel tillsammans med sina barn från Kazakstan. Landet saknar helt skyddsnät för kvinnor och barn som befinner sig i dessa situationer.
Hon har tagit sig till Sverige, lärt sig språket, arbetat och etablerat ett liv i Sverige där yngsta barnet även är fött.
Nu sitter familjen i en polisbil på väg mot Arlanda för att bli utvisade till ett land där kvinnan med all sannolikhet kommer att mördas. Kl 11.00 14/2 2023 gick planet och vi, hennes kollegor och vänner, stod helt maktlösa.
ÄR DET SVERIGE DET HÄR?!
Jag skäms! Skäms, skäms, skäms!
Vi ska göra allt vi kan för att hjälpa den här familjen.

Fel har begåtts mot familjen. Ett barn perspektiv som måste vara total snedvriden med tanke på Barnkonvention och svensk lagstiftning. Detta problem har hänt tidigare här.

Vad kan man göra åt problemen och vem granskar migrationsverket? Vem kollar rättsväsendet att allt går rätt till? Ja det finns många frågor och vi är många som vill ha svar och att dessa problem tas på Allvar! Vi behöver synliggör problemet! Vi kommer skicka denna underskrift insamling till Regeringen och till alla partier. Kommer även  överlämna detta lokalt till våra politiker i kommunen. Meddelar vidare hur detta kommer gå till. Har någon flera idéer så går det bra och lämna ett meddelande här till mig.

Sprid och skriv under. För familjen och för andra familjer framåt. Tillsammans kan vi göra skillnad, tillsamman är vi starka💪

Tack för ordet! 

Mikael Andersson och alla vänner/kollegor. Alla som bryr sig ❤IMG_20230216_185350_602.jpg

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Mikael Andersson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...