Stoppa spelreklamen

I Sverige är spelberoende ett växande folkhälsoproblem där 4% av befolkningen uppskattas vara spelberoende i någon grad, vilket motsvarar 414 000 människor. Att spelbolagen tillåts göra reklam i såväl TV som tidningar, radio och diverse sociala medier är ett tydligt exempel på hur spelberoende inte tas på lika stort allvar som andra beroenden. Spelberoende hanteras annorlunda jämfört med både alkohol- och drogberoende. Därför borde reklam om spel inte heller tillåtas.

Under 2021 uppskattades spelbolagen lägga 4 miljarder kronor på spelreklam i Sverige. För en person som är spelberoende kan det vara en trigger att i samtliga sammanhang möta reklam om just den sak som resulterade i ett beroende samt dess enorma negativa konsekvenser. Enligt Folkhälsomyndigheten kan spelreklam leda till impulser där en individ kan spela för mer än denne tänkt sig, men även leda till återfall.

 

Denna namninsamling syftar till att motverka reklam om spel och kommer vidarebefodras till reklamombudsmannen Elisabeth Trotzig samt eventuella beslutsfattare. Genom att signera denna namninsamling vill du vara med och stoppa spelbolagens reklam om spel.

 


Matilda Kaldenvik    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Matilda Kaldenvik lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...