Stoppa försämringarna av busstrafiken i Backa

Västtrafik planerar att försämra busstrafiken i Backa. 
Det rör bland annat att dra ned antalet turer på buss 18 i högtrafik (12 turer) samt att buss 18 ska ha körkarlens gata som ändhållplats. Det innebär att det inte kommer gå några direktbussar mellan city och Backatorp.

Istället ska en ny linje, 44 sättas in mellan Körkarlens gata och Tuve som ska passera Backatorp. 
 Uppdaterat: Bussarna kommer trafikera Backatorp på helger!

Dessa försämringar kommer få konsekvenser för alla som busspendlar till jobb. Men framförallt för barn i Backa som ska till skolor och måste byta buss för att komma fram. Dessutom är det många barn som åker buss till idrottsträningar som kommer påverkas av detta.

Det är dessutom orimligt att boende i Backatorp måste byta buss för att ta sig till sitt närmsta torg där all lokal service finns. 

Att det blir försämringar i busstrafiken till Backatorp med bussbyte på Körkarlens gata skapar ökad otrygghet för den som tex arbetar tidiga morgnar och sena kvällar och behöver stå och vänta på byte. 

Redan idag är det fullt på bussarna som åker till Backa att då dra in antalet turer på buss 18 vore katastrof!

Skriv på denna namninsamling om du också vill bevara nuvarande resväg för busslinje 18 och 47. Och säga nej till färre turer på linje 18! 


Jeanette Tenggren Durkan    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Jeanette Tenggren Durkan lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...