Uppmaning till Aftonbladet och Expressen: sluta skriva kroppshetsande rubriker!

D2FF5E80-E2D5-415F-9FA7-2991C493D231.jpegVarje vecka publicerar kvällstidningarna och deras söndagsbilagor omslag och löpsedlar där huvudnyheten handlar om att gå ner i vikt.

"Rasa i vikt utan att banta!", "Tappa 5 kilo på en månad!", "Jobbar hemma - har tappat 17 kilo!" är några exempel från i år.

De här rubrikerna läses av människor i alla åldrar och situationer då de står framme vid kassorna i butiker, det är alltså inte fråga om att man kan låta bli att köpa dem för att slippa påverkas av budskapet: att våra kroppar borde bli lättare och smalare till varje pris, hur vi än ser ut, mår eller trivs i nuläget.

Vi vet mycket väl hur starkt sådana här upprepade kommentarer påverkar oss att bli missnöjda med vårt utseende, och ändå fortsätter budskapen basuneras ut år efter år.

Jag vill uppmana kvällstidningarna att upphöra med den här sortens rubriker, allra minst i några månader för att kunna bedöma om tidningarna verkligen säljer så mycket sämre utan det här skadliga temat.

/Henrik Wahlström, skapare av #tjejtidningsparaden på instagram

 


Henrik Wahlström    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Henrik Wahlström lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLERBetald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...