RÄDDA WILLIAMS PLATS!

Kommentarer

#1

Det är en självklarhet att Williams plats ska stå kvar och helt otroligt att vi ens behöver göra den här namn-insamlingen från första början.

Linea Oldenburg (Linköping, 2024-03-24)

#8

Denna plats är viktig för mig och många andra. Det är det stället jag kan känna hans närvaro. En plats som man gjort vacker. En plats som jag kan känna av min älskade vän igen. Helt sjukt att man ska behöva göra en namninsamling för det här. Är en självklarhet att man ska kunna sörja honom där.

Florence Flanagan (Linköping , 2024-03-25)

#10

Min vän William ska aldrig få glömmas bort samt platsens betydelse för oss som sörjer och för den person som går förbi o som kanske mår dåligt själv, att besöka denna vackra/tragiska plats kan hjälpa folk samt rädda liv o att ta bort Williams plats är att inte respektera Williams liv o hans anhöriga/familj samt gör ämnet psykisk ohälsa än en gång tabu och något som inte skall låtsas om, skäms!

Matilda Jönsson (Linköping , 2024-03-25)

#13

Platsen är väldigt viktig för familjen och vännerna som en faktisk fysisk plats att återkomma till där det tragiska skedde, vilket ger viktigt utrymme och plats för sorgbearbetning, känna minnen i avskildhet och lugn och ro i den natur som William älskade och som vi älskar mer än någon annan plats.

Därtill och kanske viktigare är platsen omsorgsfullt iordningsställts i ett mkt större syfte att hindra andra, tillfälligt eller långvarig nedstämda och dåligt mående personer, från att avsluta sina liv på samma grymma sätt.

Hittills har det rapporterats att minst 5 unga människor haft som avsikt att avsluta sina liv, men väl på platsen har de ändrat sig och tillkallat föräldrar som hämtat dem.

Så platsens syfte är väldigt viktig då många människor dras till Omberg av många olika anledningar varav en stor sådan är den speciella energi och atmosfär som utstrålas därifrån.
Men samtidigt är det genom åren väldigt många som avslutat sina liv, där med enormt stor tragedi som följd för otalig mängd familjemedlemmar och vänner som sätter djupa sår som aldrig läker...någonsinn....

Så att platsen får vara kvar är viktigare än först synes vara...för otroligt många. Och om allmänheten fås att förstå det viktiga syftet med platsen, att hindra andra från att avsluta sina liv, och dess redan bekräftat hjälpta skara ungdomar som besparat sorg, lidande och tragedi för sina familjemedlemmar och vänner...så borde den med lätthet och stöd från alla att vara kvar och utvecklasd vidare som/till en plats många söker sig till för att finna inre lugn och sinnesro...

Claes Angelof (Borensberg, 2024-03-25)

#15

Jag älskar min kusin!

Jaqline Palmhäll (Linköping , 2024-03-25)

#17

Jag vet att William, hans familj och alla som alskar William behöver denna plats. Platsen stör ingen, föremålen är vackra! Naturen förstörs inte. William förtjänar det. Hans nära förtjänar och behöver det. Kan byråkratin inte mjukna sitt hjärta? Kan samhället inte börja försöka se människan? Om samhället gjort det, hade William idag troligen varit levande, glad, ung människa med vacker framtid. Ni som bestämmer, tänk själva, tänk med hjärnan men tänk också med hjärtat. Vakna i hjärtat! Känn för en liten kort stund hur det hade känts för dig om det var ditt barn. Känner du det, då vet du också vad som är rätt och vad som är fel att göra. Snälla, var människa och var medmänniska. Vad som helst kan drabba vem som helst och när som helst. Kom alltid ihåg detta.

Branka Kuzmanovic (Borensberg, 2024-03-26)

#18

Det är förskräckligt att man ens funderar att ta bort denna heders plats med då stor betydelse flr då många samt för det finns budskap och kraft den och dess energi ger vidareutbilda världen!

Låt den vara kvar!!

Jessica Örtengren (Norrköping , 2024-03-26)

#27

Det är min kusin……….

Albin Palmhäll (Växjö , 2024-03-26)

#32

Det som hände William är en djup tragedi för alla som kände honom. Vi vill minnas honom, ära honom och läka vår egen sorg genom att umgås med honom på hans plats.
Platsen är även viktig för att förhindra att fler väljer att ta sitt liv där. Flera personer har åkt dit för att avsluta sitt liv, men har ångrat sig när de sett Williams plats och känt in energin där. Den vetskapen är en enorm tröst för oss alla som dagligen bär sorgen från Williams öde.

Emily Dahlgren (Motala , 2024-03-26)

#44

Sveaskog behöver ta sitt förnuft till fånga. Om vi vistas i skogen mer än nu så blir människor i harmoni. Människor i harmoni är fredliga och det vill väl Sveaskog ändå vara en del av.

Anne-Maj Björnholm (Linköping , 2024-03-26)

#55

Det är en minnesplats för vänner och familj till en efterlängtad person som valde att ta sitt liv just där. En självklarhet att den ska få finnas för stunder att sörja och minnas!

Linda Evensen (Linköping , 2024-03-26)

#58

Åh, detta är så självklart att skriva på.
Det är klart att familjen och vänner ska få ha sin heliga plats, Williams plats, kvar att kunna gå till. En plats att minnas och läkas på.
Det räcker med den brutala sorg de gått, och fortfarande går igenom - att ens diskutera att deras minnesplats ska tas bort är bara för mycket. Låt familjen få frid och att sörja ifred, vid sin minnesplats. Var lite mänskliga.
Det räcker nu ❤️🕊️

Kajsa Grindendahl (Mjölby , 2024-03-26)

#65

Låt denna minnesplats få vara kvar!!

Ilar Carola (Lingonbergen, 2024-03-27)

#70

Kärlek stör ingen och detta är inte bara en klippa, detta är en begravningsplats. Det finns bevis och vittnen på personer som faktiskt hindrat sig själva från att ta sitt liv och sitt sista andetag på samma plats William gjorde för att de blev påminda om sorgen bakom honom och kärleken från hans familj och nära vänner. Det är en plats för den ensamme, den vilsne eller den som bara vill känna sinnesro. Alla som korsar sin väg vid västra väggar behöver påminnas om livets skörhet, skönhet och att verkligheten med självmord ser ut som den gör och att de individer som inte längre är bland oss kan fortsätta påverka andra efter detta liv om det bara är så att få någon att ta ett steg tillbaka. Det som hände William är en tragedi och ska inte suddas bort eller rivas ner. Detta är en enormt viktig plats för många av oss som kände honom för att känna hans kärlek. Kärlek skadar ingen och så är det bara.

Selma Saksberg (Linköping, 2024-03-27)

#92

Viktigt för anhöriga till den avlidna att kunna gå till minnesplatsen för att sörja och minnas och bör inte tas bort för att en jäkel stör sig på en fint markerad plats istället för att lägga en blomma och visa respekt

Evelina Fridström (Dals Långed , 2024-03-27)

#96

<3

Hanna Miksch (Kristianstad , 2024-03-28)

#118

Jag vill Williams minnes plats ska finnas kvar för nära å kära

Carolin Brandt (Borlänge , 2024-03-28)

#126

William tog livet av sig på denna platsen familjen och vännerna har valt att ta denna hemska tragedi och skapa en fin plats att samlas på.

Rhyley Dahlgren (Stockholm , 2024-03-28)

#129

För att

Tindra Röman (Stockholm , 2024-03-28)

#134

Det är något väldigt speciell med denna unga man och hans energier som tycks leva kvar och sprida positiva energier. Platsen är unik och värd att hedra. Genom att sitta där en stund, dansa, äta medhavd matsäck, eller vad som känns bra för att hedra hans minne.

Gry Trondsson (Nykil, 2024-03-28)

#138

Jag skriver under eftersom ingen får bli bortglömd, William gick igenom en hård kamp som inte borde fås glömmas bort, denna plats kan ge unga mer energi för att ta sig igenom denna kamp.

Alva Strömberg (Göteborg, 2024-03-28)

#157

Jag har ett barn som avlidit och förstår dessa föräldrars smärta.

Malin Nilsson (Norrköping , 2024-03-29)

#158

Den här platsen finns för att minnas en individ och för att hitta stöd under svåra tider.
Låt den finnas kvar!

Minna Wrede (Avesta, 2024-03-29)

#176

För att hedra Williams minne!

Catherine Gardell (Linköping , 2024-03-30)

#184

Jag skriver under för att sådana minnesplatser hjälper andra människor i sin sorg men även hjälper människor ifrån att gå samma väg.

Ida Grankvist (Västerås , 2024-03-31)

#186

Det är en plats som är betydelsefull

Kristina johansen (Varberg , 2024-04-01)

#192

För jävligt att folk stör sig på hur andra har det hos en pojkes gravsten

Lotta Petersen (Katrineholm , 2024-04-02)

#195

Ser inte hur det stör att den är där. Är väl jättefint att platsen finns, även om det finns en begravningsplats så kanske en del har lättare att ta sig till denna plats än tex en kyrkogård.

Emma Andersson (Upplands Väsby , 2024-04-03)

#198

Att den här platsen är så vacker
Men de som mår så dåligt så inte de kan se någon annan väg en att hoppa ta sitt egna liv
Är den här platsen 100% säker

Det vet min dotter
Hon var där för 1 vecka sedan
Och skulle ta sitt liv där William tog sitt liv

Nu Vårdas hon på psykiatrin
Hon var där för 5 månader sedan också
Men tack vare dessa skulpturer

Kommer andra tankar känslor
Som får henne att avbryta
Få mod att ringa säga Jag är på fel plats
Hämta mig på västra väggar

Så jag ber för att dessa skulpturer ska få stå kvar
Så hindrar fler att ta sitt Liv

Anette Grundström (Tranås , 2024-04-03)Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...