Motsättning till flytt av kättilsmåla mellanstadie

Kommentarer

#1

Jag har barn på Kättilsmåla skola och förskola. Vi gjorde nyss valet att flytta till byn och byta skola för att ge mina barn det som dem behöver. Liten och familjär skola där stress, mobbing och risken att inte bli sedd inte är lika påtagligt som på de större skolorna. Min stora dotter har fått så mycket hjälp av att ha börjat i Kättilmåla, och nu vill Kommunen slå knäna av oss och rycka upp den trygghet och trivsel vi har.

Jag ber er! Skjut upp beslutet och låt oss få en chans att bli hörda! Denna korta tid från informationsbrev till beslutstagande är inte okej. Vi måste få en chans att påvisa varför vi föräldrar vill att våra barn ska få vara kvar i den skola dem har idag.

Stora skolor med speciallärare är inte alltid alla barns bästa. Vi måste kunna få möjlighet att själva välja vad som är bäst för våra barn. Och i det fallet vill vi att dem ska få sin trygghet och sin skola kvar!

Nathalie Könönen (Karlskrona, 2024-03-20)

#2

För att jag tycker att beslutet är taget utan att vi som föräldrar har hunnit säga vår åsikt, mötet igår kändes inte som en möjlighet till det då inga beslutsfattande politiker deltog. Beslutet har kommit för hastigt på och det känns inte som att det är fullständigt genomtänkt, att man inte ser att konsekvenserna av att man tar bort mellanstadiet även kommer att leda till att föräldrar kommer att söka sig till andra förskolor och lågstadier än Kättilsmåla för sina mindre barn vilket i sin tur ytterligare kommer att utarma glesbygden ytterligare. En glesbygd som politiker om och om igen säger att de vill bevara samtidigt som de om och om igen fattar beslut som bevisar motsatsen. Att den form av utbildning som erbjuds på Spandelstorpsskolan skulle vara bättre för våra barn känns ytterst tveksam och ett argument som väl är menat att lugna oss som föräldrar men som snarare får motsatt effekt, om vi hade eftersökt den typen av utbildning eller sociala situationen för våra barn så hade vi naturligtvis sökt oss till en annan skola ifrån början.

Marie Karlsson (Karlskrona, 2024-03-20)

#13

Jag vill att mitt barnbarn ska få gå kvar i sin lilla skola där hon trivs och får den bästa undervisningen.
Alla barn vill inte gå i en stor skola och kommunen kommer inte tjäna något på att flytta på dessa 20 barnen som går i Kättilsmåla skola.
Låt den vara kvar!!

Eva Könönen (Ramdala, 2024-03-20)

#26

Mina barn har gått på Kättilsmåla skola och de trivdes väldigt bra där! Låt barnen få fortsätta gå i en mindre skola där de alla har en väldigt god sammanhållning.

Maria Os Wallin (Ed, 2024-03-20)

#29

Jag har barnbarn som blir drabbade av förändringar.

Annelie Lindekrantz (Ronneby , 2024-03-20)

#32

Större skolor, mer problem!

Thomas Könönen (Möcklö, 2024-03-20)

#42

Jag ser ingen fördel av att flytta eleverna till Spandel.

Ida Olsson (Karlskrona , 2024-03-20)

#48

Jag tycker detta är förjävligt. Det finns inga pengar låter det ifrån kommunen. Sen la man 100000 kr i månaden på en jävla vattenborg som inte ens andvänds. Våra barn vill gå kvar i Kättilsmåla och dem känner sig trygga där.Och det känns tryggt för oss föräldrar me. Då Kättilsmåla är en underbar skola. Låt landsbygden få va levande. Det finns andra områden ni kan spara in på.

Mattias V (Karlskrona, 2024-03-20)

#50

För mig är en levande landsbygd ovärderlig!

Jonas Åkesson (Karlskrona , 2024-03-20)

#54

Skolorna i Sverige frodas av att folk på landsbygden får samna utbildning som de i tätorterna.

Daniel Lindkvist (Karlskrona , 2024-03-20)

#59

Instämmer med författaren till namninsamling
Kättilsmåla skola ska vara kvar i ursprunglig form F-6

Olga Holmberg (Karlskrona , 2024-03-20)

#67

Vill ge min son en trygg uppväxt med låg och mellanstadiet i kättilsmåla!

Sofia Petersson (Karlskrona , 2024-03-21)

#75

Mitt barn går i Kättilsmåla skola i årskurs 2 nu och jag är orolig för allt som berörs av detta beslut samt hur det påverkar Kättilsmålas framtid.

Ann-Charlotte Yvemark (Karlskrona , 2024-03-21)

#76

Jag anser inte att det föreslagna beslutet leder till pedagogiska och sociala fördelar för mitt barn. Kunskapsnämnden hävdar att undervisning i b- och c- form är undermålig och att detta reflekteras i resultaten från kättilsmålaskolan. Detta kan jag inte se efter att ha studerat statistiken som presenteras på skolverkets hemsida. Däremot har jag egen erfarenhet av att undervisa åldershomogena klasser på låg- och mellanstadiet. Dessa klasser har bestått av 20-25 elever och spridningen inom klassen, både avseende kunskapsnivå och sociala färdigheter, är stor. Denna spridning har enligt samtliga yrkesaktiva lärare som jag har samtalat med ökat otroligt mycket de senaste 20 åren. Att differentiera undervisningen i en normal klass är idag svårare än att undervisa en åldersheterogen klass bestående av 10-12 elever. Vidare vet vi av både forskning och erfarenhet att de svåraste momenten i varje grundskoleelevs skolgång är övergångarna mellan stadier. Iochmed det föreslagna beslutet kommer mitt barn att få utstå fler och svårare övergångar vilket mycket väl kan ha negativa effekter på både hans kunskapsutveckling och hans sociala utveckling. Avslutningsvis slår man, om beslutet fattas, undan den social tryggheten och sammanhållningen för eleverna i Kärtilsmåla. Närheten som en landbygdsby ger, möjligheten att växa upp och lära sig att ta eget ansvar försvinner när barnen måste gå på en skola lite drygt en mil ifrån hemmet. De kan inte längre ta sig till och från skolan eller vänner för egen maskin utan blir istället beroende av föräldrar och/eller fritidsverksamhet.

Niclas Alm (Karlskrona, 2024-03-21)

#77

Jag har barn på kättilsmålaskolan

Magnus Engström (Karlskrona , 2024-03-21)

#86

Jag är uppväxt i en liten ort, Gullabo Småland. Hade mina sena tonår i Blekinge och spelade fotboll i Rödeby. Vikten av en liten skola för tryggheten som ett barn kan behöva är så stor! Behåll mindre skolor för barnens skull.

Amanda Gren (Stockholm, 2024-03-21)

#97

Jag skriver under här för att låta landsbygden leva vidare. För att jag själv bor utanför det större samhället och vet hur viktigt det är för mina medmänniskor att dessa små byar finns kvar. Barnen har sin trygga plats i sin lokala skola och det ska dom få ha. Att skolan finns lockar människor att vilja bosätta sig och därmed lever landsbygden vidare.

Elina Rutenfeldt (Tving , 2024-03-21)

#123

När barnantalet ligger under 50 kommer DSF säga kostar hålla skola med värme. Då är faktiskt bättre behålla samtliga elever och förskola på samma plats.Alltså från förskolan till klass 6.

Ann Svensson (Karlskrona , 2024-03-21)

#145

Landsbygden behöver sina skolor för att främja och stärka landsbygd. Alla barn borde få möjlighet att få vara i en mindre klass

Paula Casadei (Karlskrona , 2024-03-21)

#154

Jag vill ha en levande by

Per Petersson (Karlskrona , 2024-03-25)