Ridsport är friskvård

ridsportavdrag.jpg

Foto: Roland Thunholm

 

I dag kan anställda i Sverige få friskvårdsbidrag för att spela hockey, gå på gym, curla eller bada örtbad, men inte för att rida. Redan för nio år sedan sade riksdagen förvisso ja till att göra ridning avdragsgill som friskvård, men beslutet skickades aldrig till skatteverket och reglerna ändrades inte.

Inför valet 2014 sa alla partier utom vänsterpartiet ja till ridsport som friskvård. Den sittande regeringen har utlovat en beredning under denna mandatperiod men frågan tycks ha fastnat på vägen ännu en gång.
Tiina Fors, rättslig expert på skatteverket säger till Ridsport att skatteverket och finansdepartementet har haft många kontakter angående ridsport som friskvård genom åren.
– Men vi har aldrig fått uppdraget att ta itu med frågan, säger hon.  

Nu ser vi gemensamt till att lyfta upp frågan på bordet igen, eller hur? I dag startar Ridsports upprop för att ridning äntligen ska godkännas som avdragsgill friskvård. Skriv under vår namninsamling så ska vi se till att den lämnas över till folkhälsominister Gabriel Wikström.

 


Tidningen Ridsport    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Tidningen Ridsport lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...