Rädda Skytteholmsskolan och Granbackaskolan!

Vi föräldrar i Solna protesterar mot kommunstyrelsens planerade nedläggning av mellan- och högstadium på Skytteholmsskolan, samt nedläggningen av Granbackaskolans mellanstadium. Förutom att både barn och personal på de berörda skolorna drabbas får förslaget negativa effekter på Råsundaskolan, Råsunda centralskola och Tallbackaskolan som är tänkta att ta emot de elever som inte längre får gå kvar i sin tidigare skola.

Kommunstyrelsens förslag om Skytteholmsskolan är kortsiktigt och dåligt underbyggt. Ingen utvärdering av vare sig effekter på barnens skolgång eller ekonomiska aspekter har redovisats, även efter följdfrågor. Skolnämnden fattar beslut den 10 december men förslaget är redan presenterat för elever, personal och föräldrar som att det är bestämt.

Solna kommun placerar sig i bottenskiktet i Lärarförbundets skolranking, plats 243 av 290. Likvärdiga kommuner som Danderyd och Sollentuna hamnar på plats 54 respektive 109. Det är dags att kommunen tar skolan på allvar och börjar föra en skolpolitik som sätter elevernas behov främst och som är värdig en kommun som Solna. Ett första steg är att riva upp planerna på att lägga ner delar av verksamheten på Skytteholmsskolan och Granbackaskolan. Skriv under!


Gotte Ringqvist - förälder Skytteholmsskolan    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Gotte Ringqvist - förälder Skytteholmsskolan lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLERBetald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...