Rädda Honey från att bli hemlös igen

 

honey_laserbehandling.jpg

Det är nu februari 2018 och denna segdragna förhandling har inte fått det slut vi hoppades. På ett oanmält besök på Ringsjöns Veterinärklinik under 2015 bestämde länsstyrelsen att katten Honey inte längre fick vara kvar på kliniken. Veterinär Lucie Havelka överklagade och gick rättens gång då hon ansåg det för orimligt att Honey, som den enda katt i hela Sverige, inte fick befinna sig på en veterinärklinik.

Länsstyrelsen påstod att Honey var en smittofara. Detta trots att Lucie gång på gång har motbevisat detta påstående med stöd av vetenskapen. Att det på många andra kliniker också finns inneboende katter anser länsstyrelsen och det svenska rättsväsendet som oväsentligt.

Efter två år har Högsta Förvaltningsdomstolen bedömt att saken inte är av principiell betydelse. Konsekvensen är att Honey därmed är den enda katten i hela Sverige som inte få vara på en veterinärklinik.

Honey har i snart 4 år tagit hand om hemlösa kattungar, sjuka kattkompisar, tröstat både nervösa patienter och deras ägare på veterinärkliniken med stor kärlek och empati.

Med länsstyrelsens och Högsta Förvaltningsdomstolens beslut i februari 2018 riskerar nu Honey att förlora sitt hem och sitt jobb som assisterande sjuksköterska på kliniken.

Skriv på om du tycker att länsstyrelsens och Högsta Förvaltningsdomstolens beslut är fel och att Honey ska få stanna på Ringsjöns Veterinärklinik.

Läs mer om Honey's historia på följande länkar:

https://www.expressen.se/kvallsposten/mirakelkatten-honey-tar-hand-om-sjuka-djur/

http://mellanskane.lokaltidningen.se/2018-02-09/-Här-är-katten-som-har-heltidsjobb-på-en-veterinärklinik-528321.html

https://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/240216

http://fhhk.se/ovrigt/press/

http://fhhk.se/honey/

 

And in English:

https://www.thelocal.se/20180226/honey-the-cat-forced-to-quit-veterinary-clinic-duties


Föreningen för Höörs Hemlösa Katter    Kontakta namninsamlingens skapare