Nej till vindkraft i närområdet Kärnebo

Utifrån detta formar Centern sin politik enl deras sida:
"Alla ska kunna bestämma över sitt liv genom egna och fria val. Du ska kunna skapa din egen framtid, oavsett var i landet du väljer att bo."
Men vi som gör landsbygden levande offras för Centerpolitiskt egensyfte vars representanter bor på betryggande avstånd från oljud, skuggor och blinkande ljus från vindkraftverk.
Vi i Ramshult med omnejd hotas av byggande av 7 st 270 m höga närliggande vindkraftverk. Dessutom baserat på en vindbruksplan från år 2009 med verk med en totalhöjd på 150 m.

  • Det lågfrekventa ljudet som är farligt för hjärnan och hälsan. Blinkade ljus och skuggor, värdeminskning av våra fastigheter. Den stora påverkan av djur/fågellivet som finns i Ramshult och på miljön. Hur Mönsterås styrande politiker och markägare kan blunda för all info i massmedia om förtvivlade människor som drabbats hårt och t.o.m. markägare som sålt ut sig och som ångrat sig efteråt, "jag hade ingen aning"! Denna otrygghet och total känsla av maktlöshet!

Hur kan pengar gottgöra förstört boende, försämrad livskvalitét och denna jättestora miljöförstöring av naturen? Och till så lite nytta? 

Hoppas Centern tänker till och stoppar att detta drabbar så många fler framöver.

På kommunfullmäktigemöte den 20 dec så upprepas det av Anders Johansson att "stor hänsyn måste tas till både människor och miljö, hänsyn tas till närboende" vid en interpellation från SD om att lägga in ett veto och stoppa byggandet i Kärnebo! Ändå ska processen ha sin gång? Och om processen blir godkänd i alla instanser? Kommer någon att bry sig om våra protester som närboende då? Knappast! Vi blir som andra här i kommunen helt överkörda!

Vi kräver att kommunen lägger in sitt veto och stoppar byggande av vindkraft som drabbar närboende till Kärnebo.

Hjälp oss få stopp på detta fortsatta vansinne genom att skriva under! Tack för din medverkan!