Nolltolerans mot våldtäkter i Sverige.

Vi tillsammans för en kampanj för nolltolerans mot våldtäkter och sexualbrott i Sverige. Sverige är ett av de länder där det anmäls flest våldtäkter i världen och alldeles för många fall läggs ner utan någon rättegång eller straff, väldigt få döms för brott.  Varje dag våldtas 10-20 kvinnor i vårt land av män oavsett bakgrund!

År 2015 polisanmäldes 18 100 sexualbrott, varav 5 920 rubricerades som våldtäkt. 97 procent av dem som misstänks för sexualbrott är män. Betydligt fler kvinnor än män har blivit utsatta för sexualbrott; 1,8 procent av kvinnorna och 0,3 procent av männen uppger att de blivit utsatta för sexualbrott under 2014. 14 procent = personuppklaringsprocenten² för våldtäkt,

År 2014, 15 procent av sexualbrotten sker i offrets eller gärningspersonens hem. I den Nationella trygghetsundersökningen uppger 1,0 procent av befolkningen (16-79 år) att de utsattes för sexualbrott under 2014, vilket motsvarar ca 76 000 personer.

År 2013 fattades 1 170 lagföringsbeslut gällande sexualbrott. De senaste två åren har antalet sexualbrott höjts dramatiskt. (fakta Brå).

Man kan tala mycket om fakta och siffror men verkligheten är att våldet har ökat kraftigt i vårt land. Därför vill vi höja våra röster och stå bakom för varje kvinna, barn och män som våldtas årligen i vårt land. Det är inte acceptabelt att förövaren får gå fria på våra gator och utan att dömas. Vi har sett skrämmande fall där förövaren varken döms eller ställs inför en rättegång. 

Därför kräver vi att regeringen tar sitt ansvar och att det måste ske krafttag inom rättsväsendet för en förändring för en nolltolerans mot våldtäkter och sexualbrott. Vi kräver våra mänskliga rättigheter att kunna känna oss fria på våra gator. Vi kräver att förövaren måste dömas för de brott den har begått och för brott som våldtäkt och sexualbrott måste den straffas hårt. Det får inte vara längre ett acceptans från vårt samhälle att det är ok att våldta utan att dömas, det måste bli en självklarhet att straffas om man begår ett brott som våldtäkt.

Vi kräver att regeringen tar krafttag och ett ansvar för varje individs liv. Det är skamligt att ni dalltar med gärningsmännen och skyddar dem medans kvinnor blir ett offer och måste känna skam! 

Namninsamling kommer att skickas till regeringen och det kommer ske en demonstration över hela Sverige! Bli medlem på Facebook Demonstrera mot Våldtäkt Och Svenska Rättssamhället!

https://www.facebook.com/groups/430664380477512/

Advokaten Elisabeth Fritz  säger att den "Svenska Rättssamhället borde skämmas" och att "Vi måste ställa högre krav på gärningsmännen" och självklart fråga "vad gjorde du för att säkerställa att hon samtyckte?.

För att lyckas med detta behöver vi ändra lagstiftningen och tillsätta kompetenshöjande åtgärder inom rättsväsendet: Domare, nämndemän, åklagare, polis, advokater, behöver utbildning om sexualbrott för att öka rättssäkerheten för brottsoffer. Vi behöver även fler specialister inom rättsväsendets hela kedja".

Skriv under och dela! Tusen tack för ert stöd och ord!  Jag vill påpeka starkt att inga rasistiska ord/bilder är acceptabla!

Vi kräver Nolltolerans mot våldtäkter!