MATS REHABILITERING

Mats Hansson blev misshandlad på sitt arbete inom psykvården. Han blev så illa misshandlad att en del av hans hjärna dog. När Mats uppsökte SAHLGRENSKA SJUKHUSET för sjukvård så fick han diagnosen ALS för sjukvård så fick han diagnosen ALS (Trots att 3 andra läkare på andra sjukhus tydligt beskrivit att Mats INTE hade tecken på ALS). Läkaren skrev ut tung medicin. Hans hustru Carina som har arbetat inom behandlingsvården för missbrukare ifrågasatte läkaren att hennes make skulle behöva äta så tunga mediciner som bryter ner kroppen. Som svar fick Carina en klapp på axeln och kommentaren ”Han ska ju ändå dö”. 
Efter 3 års tung medicinering så har Mats nu fått veta att han INTE har ALS utan att en del av hjärnan är död på grund av ett hårt slag som Mats fick av en intagen på akut psyk. ALS medicineringen har totalt brutit ner Mats kropp! Han är vad vi brukar kalla det ett ”paket”. Han kan inte gå, han kan inte prata och kan inte överhuvudtaget fungera som människa! Mats kommer inte att dö av sin diagnos och i 3 år har Carina och Mats kämpat för att ta vara på deras sista tid tillsammans i livet.

Carina har i åratal kämpat för att få ersättning för den arbetsskada Mats har fått. Försäkringsbolaget som borde ha betalat för den arbetsrelaterade skadan Mats fick vägrar betala ut en enda krona. Till sitt försvar säger försäkringsbolaget FOLKSAM att det inte finns några bevis för att skadan uppkom under arbetstid.


Carina har också ansökt om rehabilitering av SAHLGRENSKA SJUKHUSET som gav dem avslag TROTS ATT DET VAR JUST SAHLGRENSKA SJUKHUSET SOM GJORDE MATS TILL ETT PAKET OCH SATTE HONOM I RULLSTOLEN!!! Sjukhusets skandalösa motivering till avslaget är att Mats inte är tillräckligt handikappad för att behöva rehabilitering!!!!!!!!!!

Carina har också kämpat för att få ersättning ifrån PATIENT FÖRSÄKRINGEN LÖF för den felbehandling inom läkarvården som Mats har fått som totalt har trasat sönder hans kropp. Men inte heller där har Carina och Mats fått en enda krona! LÖFS motivering är omänsklig!! De skriver att Mats inte har rätt till någon ersättning för att det "bara" var en "vanlig" läkare som ställde diagnosen och inte en professor/specialist! LÖF menar på att en "stackars" vanlig läkare inte ska behöva stå till svars om denna "råkade" ge någon människa fel diagnos!!! Denna "stackars" läkaren har totalt förstört och raserat både Mats och Carinas liv!! Det är inget annat än SKANDAL hur de gör skillnad på människor och håller varandra om ryggen!!

För att komma tillbaka som människa och för att kunna fungera i vardagen utan en dygnet runt assistans så behöver Mats få en professionell rehabilitering. Dock så nekar alla instanser bidrag till Mats rehabilitering utan kräver att de själva ska bekosta det. Kostnaden uppgår till 500 000 kr. Pengar som de inte har någon tillgång till.
Detta är helt absurt att människor i dagens Sverige ska bli bemötta av sjukvården och försäkringsbolagen på detta sätt! Jag tänker stå upp för Mats och Carina! Jag hoppas att du tänker göra detta också!