Malmö stad, öka tryggheten i hundrastgårdarna!

Vi är några av de många hundägare i Malmö vars vardagliga liv har begränsats och försvårats på grund av de många fall av förgiftningar och sabotage som har skett i och intill Malmös hundrastgårdar de senaste två månaderna.

Varje vecka, ibland flera gånger i veckan, rapporterar hundägare om upphittade korvbitar med glasskärvor i, köttbitar monterade med häftklamrar, glassplitter på marken, träbitar med spikar på och förgiftad mat i och i närheten av rastgårdar. I vissa fall har hundägare upptäckt fällorna innan någon har kommit till skada, i andra fall har skadan redan skett. Hundar har fått sina tassar uppskurna och varit nära att dö av förgiftning. 

De 10-15 fall av förgiftningar och sabotage som i november-december har kommit till vår personliga kännedom har upptäckts i Rörsjöstaden, Mellanheden, Nydala, Annelund, Limhamn, Pildammsparken, Kirseberg, Rönneholm, Stadionområdet/Lorensborg och Dammfri. Att detta sker i en stor omfattning och på så många olika håll i staden skapar en stor otrygghet för oss hundägare i Malmö. Fler och fler av oss vågar inte längre besöka rastgårdar, och det får konsekvenser både för oss och våra hundar. 

Livet som en storstadshund är långt ifrån en dans på rosor. Våra hundar måste dagligen hantera trafik, folkmassor och höga ljud. I delar av staden får de aldrig vara lösa. Det är lätt att förstå varför många hundar är som gladast när de är i rastgården: rastgården är för många hundar något av en fristad, en plats där de kan få "bara vara hund" ett tag. Det är en plats där de får göra saker som dom mår bra av: att socialisera och leka med andra hundar, att gå runt och nosa utan att hållas tillbaka av ett koppel och att springa fritt. Rastgården är helt enkelt en plats som våra hundar behöver för att kunna utöva en del av deras naturliga beteenden, vilket vi vet är otroligt viktigt för deras hälsa och välmående. Därför vill vi att kommunen, som ansvarig över Malmös rastgårdar, tar till åtgärder för att öka tryggheten i stadens hundrastgårdar. Förslag på åtgärder är frekvent städning/kontroller av rastgårdarna (i nuläget göms saker lätt under stora lövhögar och annat skräp), kameraövervakning, skyltar som tydliggör att det är förbjudet att vistas i rastgården utan hund, rörelsestyrda strålkastare och överlag en ökad belysning. 

Vi kräver att kommunen tar sitt ansvar i denna fråga! 

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Siri Lidbeck lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...