Låt vår vän Midia stanna!

Hej,

Vi behöver din hjälp! Migrationsverket har beslutat att vår vän Midia Maloudpoor ska utvisas inom 3 veckor. Genom vår namninsamling vill vi stötta henne och visa Migrationsverket att beslutet om utvisning är inte medmänskligt eller rättvist.

Vi har bett Midia berätta sin historia för er att ta del av:

"De senaste dagarna har varit väldigt tunga för mig. Ett fjärde avslag från migrationsverket krossade allt hopp jag hade inom mig. Tankarna låter mig inte vara. Tanken av att de vill skicka tillbaka mig skrämmer mig något extremt, eftersom jag vet att jag inte kommer att fortsätta leva om jag är där. Detta är som att få en dödsdom.

Jag begriper mig inte på hur en statlig förvaltningsmyndighet som Migrationsverket inte ser allvaret med att en i släkten styr och ställer. Att familjedynamiken skiljer sig från den i Sverige och att andra ska få bestämma över ens liv till den nivån att de kan ta mitt ifrån mig. Snälla, föreställ er att bli bortlovade innan ni ens kommer till världen och att vid 12 års ålder få höra att ni måste gifta er. Jag känner mig sviken, varför ska jag inte kunna få möjligheten att leva som en vanlig människa? Hur länge ska det här hålla på? Jag vill kunna leva utan rädsla, utan att behöva kolla mig om axeln och utan att behöva tänka på att jag kommer bli mördad.

Detta är ingen rädsla någon 19-årig ska behöva leva med. Jag vill kunna slippa mardrömmarna, kunna skratta från hela mitt hjärta, ha mina rättigheter som en kvinna, utbilda mig och göra en nytta i världen. Jag vill kunna leva mitt liv, utan att bli en nyhetsartikel om Sveriges bristande handlingar kring hederskulturen likt man sett tidigare. Jag vill vara den som överlever och inte faller offer för den. Jag vill fortsätta förläsa och bekämpa hederskulturen, så att jag likt flera andra tjejer ska slippa denna rädsla, oro och skam över att vi väljer att leva vårt liv.

I dag talar jag perfekt svenska. Jag ska börja mitt sista år på gymnasiet. Jag kämpar för mina rättigheter, men även andras. Jag har föreläst om hederskultur i flera städer i Västmanland. Ändå tas det inte till hänsyn och jag blir skickad till döden. Jag tror inte någon hade velat flytta från sin familj till ett främmande land när man är 15 år utan anledning. Jag hade en anledning och det var att få leva mitt liv. Att få kunna ta dessa livsavgörande beslut som giftermål själv utan att någon ska bestämma över det och hota mitt liv över det. Det är så viktigt med kvinnors rättigheter och jämlikhet i Sverige, men varför ska dessa inte gälla mig? Är mitt värde mindre än någons annan? Jag är svensk, jag är en del av vårt samhälle. En blond svensk 19-årig tjej hade aldrig blivit utvisad till en säker död som väntar i Irans kvinnofientliga diktatur, varför ska jag bli det?'

Med vänliga hälsningar,

En vanlig tjej som önskar att få stanna kvar i Sverige. ”

 

Skriv under vår namninsamling och hjälp Midia stanna i Sverige! 

#LåtMidiaStanna

 

midia_föreläsning.jpg

midia.jpg

midiiia.jpg

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Skalla Rahmani kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte ditt telefonnummer på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...