LÅT SAHAR STANNA

sahar.jpgSahar Yaqubi är en artonårig tjej som är tvingad att utvisa ensam till Afghanistan, men hon vill att alla ska höra hennes historia innan hon skickas tillbaka till sin död.

Hon har bott i Sverige i tre år med sin familj, hon har anpassat sig till samhället, skapat många vänner, och har utvecklats mycket positivt. Hon studerar hårt för att skaffa en bra framtid. Hon vill bli en hjärtkirurg, för hon älskar naturvetenskapen och att hjälpa människor. Sverige behöver läkare inom alla specialiseringar, så hennes bidrag i sjukvården är nödvändigt till landet.

Hon har fått fyra negativa svar från migrationsverket som hon inte förtjänar för att hon inte kan återvända till Afghanistan ensam. Hon har ingen släktningar eller någon som hon känner och det är omöjligt för en ensam tjej att leva i Afghanistan. Det finns även en person som hotar henne och vill illa henne. Hon kom till Sverige med sin familj för den personen skulle döda dem och nu kan hon inte tillbaka ensam.

Hur kan man säga att en person som är myndig räknas inte som en medlem i familjen? Hon har samma rättigheter som alla andra.


Madeleine Karlsson    Kontakta namninsamlingens skapare