Låt Karlskoga förlossning vara öppen!

20160131: Förtydligande har inkommit från avdQ, Karlskoga! se länk http://www.skrivunder.com/a/135819

Inte första gången som man pratar om nedläggning och kostnadsbesparingar på Karlskoga lasarett.

Nu är det aktuellt att stänga ner Karlskoga förlossning under sommaren 2016 och detta pga. ekonomi. Nu får det vara nog. Karlskoga förlossning är en av de förlossningar många vill komma till och vi har alla läst tidningar genom åren om hur bra avdelningen är med både personal och kompetens.

Genom denna tillfälliga stängning under sommaren 2016 finns det en stor risk att kompetens personal söker annat arbete. Vem vet om det kommer att öppnas efter sommaren.

Nu får politikerna ta ett omtag kring detta och börja räkna om ekonomi så att vi kan behålla det som vi ska vara stolta för.

Vi samlar nu in namnsamling som protest mot detta.

 

Gör er röst hörd, fyll i Ert namn!

 

Idag skriver man följande på Karlskoga förlossnings hemsida:

Förlossningen ska vara en positiv upplevelse för dig och din partner och en god start för ditt barn. Hos oss blir du bemött utifrån dina egna behov och önskemål. Vi prioriterar säkerhet, omtanke och ert välbefinnande.

Sedan januari 2012 har vi en helt ny avdelning på våning 4. Det är en trivsam, ljus och modern avdelning där vi kan ge våra blivande mammor en god och säker vård i behaglig miljö. På förlossningen har alla rum egen toalett med badkar och dusch.

På Karlskoga lasarett föds varje år ca 700 barn. För att få föda ditt barn hos oss ska din graviditet ha varit normal och graviditetslängden ska vara 36 fulla veckor (36+0). Vid behov görs igångsättningar och både planerade och akuta kejsarsnitt. 

Vi tar emot kvinnor från olika delar av Sverige som vill föda sitt barn hos oss. Är du intresserad av att föda barn på vår förlossningsavdelning, men har för långt att åka för att komma på visning är du hjärtligt välkommen ändå när det är dags för förlossning! Om du har frågor - hör av dig!