Låt barnen få stanna hos faster Sanna

 

 

 

Ibland händer det att barn måste tas ifrån sina föräldrar för att de har brustit i sitt föräldraskap av olika anledningar, och då måste socialtjänsten kliva in och placera barnen någon annanstans. En omplacering är alltid upprivande för barn, oavsett hur lämpligt det nya hemmet än kvalificerat sig som, (på papper bör tilläggas, för verkligheten kan många gånger te sig annorlunda).

Barnens bästa” känns som en urvattnad slogan som förlorat all innebörd när myndigheterna inte tar tillvara på villiga och lämpliga släktingar, när en sådan flytt kan lindra och kännas smidigare, sett ur ett barnperspektiv. Som i detta fall, då dessa två barn först förlorade sin pappa som hamnade i fängelse och sedan sin mamma som i förtvivlan försvann in i ett missbruk. Sedan blev de förbjudna att träffa vissa viktiga släktingar på grund av familjefejd, släktingar som de dessförinnan haft umgänge med, på i det närmaste, daglig basis. Men de fick ändå komma till en nära släkting som de redan bott in sig en tid hos pga familjetragedin, alltså innan soc gick in och fattade ett omedelbart beslut om LVU. Detta var deras faster, Sanna. Placeringen hos henne blev en lättnad för många, framförallt för barnen, att de fick komma just dit där de redan rotat sig och som små plantor skjutit skott som försiktigt börjat blomma.

Sanna brinner för att hjälpa barn, studerar och siktar mot barnpsykologi/pedagogik, så hennes engagemang är äkta. Faktiskt något så fantastiskt som en faster som inte brister någonstans, vilket även skola, fritids och dagis intygat som sett hur bra barnen återhämtat sig.

Faster Sanna är diplomat, väldigt samarbetsvillig, duktig på att medla, förhåller sig förvånansvärt opartisk, och står stadigt med fötterna på jorden, trots att hon också är en part mitt i denna olyckliga storm.

Men det hjälps inte, för nu ska barnen som är 3 och 7 år ryckas upp igen och omplaceras i ett jourhem. Som vi ser det så sviker samhället barnen i och med denna flytt, och många barn är det som drabbas när socialkontor brister i sina beslut runt vårt avlånga land, det vet alla via tv och radio, men denna flytt vill vi försöka förhindra.

Skriv under om du tycker faster Sanna ska få en ärlig chans som fosterhem, att de utreder hennes lämplighet, istället för att på förhand diskvalificera, att de lyssnar på barnen, att de ger familjeband en chans! 

 

 

 

 


Cathrine Tönnvik    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Cathrine Tönnvik överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...