Inte ett barn till skall fara illa - inte ett barn till skall dö!

Inte ett barn till ska fara illa – inte ett barn till ska dö!  

Det räcker nu. Det är dags att stifta lagstiftning som ser till barnets rätt till välmående, kärlek och trygghet. Till en grundläggande lagstadgad rätt som alla barn bör ha rätt till! Tyvärr ser det inte ut på detta vis för hundratals och tusentals barn idag. Barn far illa. De föds in i familjer som säkert vill väl, men som inte har förmåga! Barn som bevittnar och som själva blir utsatta för trauman, våld, hot, slag, sparkar, som inte kan freda sig och inte skydda sig, men som till slut blir uppmärksammande av systemet och de sociala skyddsnäten. Som till slut blir familjehemsplacerade och som får en nystart i livet. Denna nystart innebär många gånger ett eller flera stopp hos jourhem för att äntligen landa i familjehem där en ny resa tar vid. Många gånger är denna resa lika tuff som en karuselfärd.

Nu är vi ett läge återigen att ett barn har farit illa och tyvärr gått bort. Tintin fick sätta livet till för att rätten, lagstiftningen inte tog hänsyn till hans önskemål. Detta får inte ske igen.

Nya starka relationer och band bildas och man blir en del av en familj och barnet får kanske för första gången trygghet och stabilitet. Kärlek och gemenskap. En trygg tillvaro som är förutsägbar och alldeles fullkomligt osäker utifrån den rättspraxis och den rådande lagstiftning som till varje pris ser till de biologiska vårdnadshavarnas rätt till sitt barn.

Lagstiftningen är utformad på så sätt att man i alla lägen arbetar för en hemgång. Varje 6 månader lyfts frågan oavsett hur illa ett barn har farit eller vilka förutsättningar de biologiska vårdnadshavarna har, att faktiskt ge barnet allt det som det har rätt till. Lagstifningen tar heller inte hänsyn till de goda relationer som barnet hunnit bygg upp och som kan raseras när som helst. Nu räcker det! Vårdnadsöverflytten till familjehemmet behöver stärkas, barnets rätt att få en trygg uppväxt skall säkras och barnets rätt till adoption lyftas. Inga fler 3-åringar som mister livet. Ingen fler Edwin, Yara och många andra barn som far illa! Snälla skriv under denna pettion där vi säkerar barnens rätt till livslång trygghet. Jag åberopar den utredning som gjordes år 2012 och som fortfarande ej fått genomslag i lagtexten.

 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/qLwqA0/kanske-hade-flickan-i-norrkoping-levt-om-politikerna-lyssnat

https://omni.se/t/misstankta-barnmisshandeln-i-trollhattan/d3889d12-98ff-4b9e-8177-8314e179a917

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/kammarratten-gav-foraldrarna-ratt-3-aringen-dog-hos-sin-mamma

https://www.expressen.se/kvallsposten/mamman-infor-ratta-for-mordet-pa-edwin-4/?fbclid=IwAR3IDFw_OcDMZ6FLeyS1kaa0ti7Gtf2AQdUcD8G7Bc__lNf_x7w-hqRw30I

https://www.expressen.se/gt/styvpappans-sista-tid-med-3-aringen-innan-pojken-dog/

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/kommittedirektiv/tillaggsdirektiv-till-utredningen-om-tvangsvard_H2B187 

 

Tack!

Kristina Pahovic

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Kristina Pahovic kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...