HJÄLP OSS STOPPA RASSULS UTVISNING!

 

7A2F143C-0F17-45EF-92CF-A204150FB2F7.jpeg

Rassul Yakupov kom hit som trettonårig från Kazakstan tillsammans med sin mamma och två yngre systrar. Nu ska han utvisas.

Sedan Rassul kom hit som barn, har han och hans familj hunnit etablera sig här i Sverige. Idag är han 22 år gammal ung man som behärskar det svenska språket väl. Strax efter sin undersköterskeutbildning fick han fast tjänst och jobbar nu på regionsjukhuset Karsudden i Katrineholm. Rassul har numera en egen lägenhet där han bor tillsammans med sin flickvän och på fritiden är han aktiv i fotbollsföreningen Marsjö Byle IF.

I maj i år kom beslutet om att han ska utvisas till Kazakstan, ett land han inte bott i på snart ett knappt decennium. Enligt beslutet måste han vistas där i minst två år för att sedan på nytt kunna ansöka om att komma tillbaka till Sverige.

Två överklaganden har redan gjorts och Rassul har fått avslag på båda ansökningar. Vi kan inte nog betona detta, Rassul har alltså ansökt om asyl, samt arbetstillstånd och nekats båda ärenden. Varken Rassul eller vi som känner honom kan acceptera detta.
Vi vill därför be er att avsätta några minuter av er tid för att hjälpa till.

Vi uppmanar alla att skriva under denna namninsamling, även om ni inte känner Rassul. Varenda namnunderskrift har betydelse och tillsammans väger de ännu tyngre. Vårt mål med denna namninsamling är att få Migrationsdomstolen att pröva Rassuls ansökan då han uppfyller alla krav för ett beviljat arbetstillstånd. Det enda som saknas enligt Migrationsverket är en tillräckligt stark anknytning till Sverige.

Under sina nio år i Sverige har Rassul skapat sig ett sammanhang och som fullvärdig samhällsmedborgare varit bidragande till ett bättre samhälle. På grund av ett orimligt utvisningsbeslut tas allt detta ifrån honom.

Det är ingenting annat än en mänsklig rättighet att låta Rassul få fortsätta leva sitt liv i trygghet.


Felicia Stenbergh    Kontakta namninsamlingens skapare