Hjälp hunden Saga och hennes matte Emelie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjälp hunden Saga och hennes matte Emelie att få upprättelse. 

Vi kräver att djursjukhuset Evidensia Helsingborg ska betala tillbaka alla pengar som Emelie har betalat! 

Våra djur har bara oss, sina människor, om och när det blir fel måste det tas på allvar och situationen måste behandlas med respekt för djuret och dess familj. Saga pratar inte vårt språk, vi är hennes röst, gör rösten högre genom att skriva på denna namninsamlingen för Saga.

Vackra Saga kan inte bli frisk igen, men med våran hjälp hoppas jag och säkert ni andra att hennes matte Emelie kan få sina pengar tillbaka för denna felbehandling. Pengar kan inte få Saga frisk men det underlättar livet för Saga och Emelie så dom kan få en lugn sista tid tillsammans.

 

 

 

 

 

 

 

Emelie skriver nedan; 

 

 

Hej!
I januari 2014 gjorde jag ett inlägg om vad jag råkat ut för på Evidensia specialistdjursjukhuset Helsingborg

(https://www.facebook.com/groups/258142621026264/search/… )

Kirurgen opererade bort fel juversida på min hund vilket resulterade i att hon fick metastaserad cancer istället för att friskförklaras och fick en median överlevnad på 3-5 månader.
Många härifrån hjälpte mig då med hur jag skulle gå vidare, pushade mig och gav mig stöd. Från djupet av mitt hjärta - TACK <3 

Saga som min hund heter, är min stora kärlek i livet. Hon är fortfarande här och krigar trots att statistiken säger att hon inte borde det. Men detta året har varit fyllt av skräck och ångest. Allting hade kunnat vara annorlunda.

Jag sökte till Helsingborgs djursjukhus eftersom jag ville åt en utbildad kirurg. Jag lämnade mitt lilla trygga djursjukhus för att få bästa vård för min hund när vi upptäckte juvertumörer. Mitt största misstag jag gjort.

Min hund hade en juvertumör på sin vänstra sida. Denna tumör undersöktes 2 dagar innan operationen med ultraljud och dom lokala lymfkörtlarna utvärderades och man tog finnålsaspirat på den sidan tumören inte satt och skrev in i journalen att den vänstra lymfkörteln skulle tas bort i sin helhet tillsammans med tumören och analyseras på detta vis. Allt detta står i journalen och kirurgen meddelades hur och vad vi gjort denna dagen.

Min älskade hund opererades 2 dagar efter detta ultraljudet. När jag skulle ta bort plåstret så ser jag att hon "bara" är opererad på ena sidan och blir helt iskall och skräckslagen. Jag ringer upp djursjukhuset och får bekräftat att tumören sitter på den sidan min hund INTE är opererad. Kirurgen är inte på plats och jag måste vänta tills han kommer tillbaks innan jag får hans förklaring.
Han förklaring är att han "kände något där" . Analysen på högra sidan kom och det visar normal vävnad. Patologen själv som jag ringde upp ställde sig undrande till varför han fått in detta "material" .

Nu har min hund gjort en totalt onödig stor operation (en hel juversida) i onödan och tumören finns fortfarande kvar. Jag är i upplösningstillstånd.
Istället för att operera min hund igen så ber dom mig följa tumören via ultraljud. Tumören halveras i storlek och deras onkolog säger till mig att det förmodligen inte är en tumör, då dom sällan beter sig så och ber mig avvakta operation och följa tumören med ultraljud. Hon tycker att det räcker om 3 månader, men jag är stressad och bokar in tidigare än så.
Min hund börjar löpa och tumören ökar i storlek och nu beslutas om operation, 3 månader senare än vad som var meningen.
Analysen på tumören visar att den nått lymfknutan och ger min hund en kort överlevnadstid. Onkologen skriver själv i sitt svar till ansvarsnämnden att det förmodligen inte blivit någon metastas om vi opererat den där gången 3 månader tidigare. Då hade min högt älskade familjemedlem blivit friskförklarad och jag hade fått njuta av henne alla dom åren hon skulle haft kvar.
Så fort denna diagnosen ställdes så fick massa dyra prover göras och min försäkring tömdes mycket fort.

Jag kontaktade deras sjukhuschef i hopp om att få hjälp i min sorg, skräck rädsla i hopp om att dom skulle göra allt i sin makt för att rätta till det dom ställt till med, att dom skulle betala tillbaks pengar till mig och Sagas försäkring eftersom den nu var tömd pga deras misstag. Jag har nu en cancersjuk hund med en tom försäkring.
Dom gjorde en intern utredning och i mailet jag fick tillbaks hade dom beslutat att inget fel hade begåtts och därmed betalas ingenting tillbaks.
Då gick jag till tidningen

http://www.expressen.se/…/hunden-saga-har-bara-manader-kva…/

I fredags den 13 november hämtade jag ut beslutet från Ansvarsnämnden och nämnden delar ut en erinran till kirurgen med motivering:

Med stöd av 6 kap. 1 lagen (2009:302) om verksamhet inom djurens hälso och sjukvård tilldelar ansvarsnämnden ***** ***** en disciplinpåföljd i form av en erinran för att h*n åsidosatt sina skyldigheter i sin verksamhet inom djurens hälso och sjukvård

I över ett år har jag kämpat för att min hund ska leva så länge som möjligt med urusla förutsättningar pga vad dom gjort. Jag har haft en cancersjuk hund utan försäkring och fått tigga pengar via facebook, vänner och familj. Sedan min anmälan och jag bytte djursjukhus har det kostat 58 131 kr i veterinärvård att försöka rätta till det dom är direkt skyldiga till, hålla koll på status/läge för henne.

I fredags ringde jag upp djursjukhuset och dom skulle återkomma med beslut ang. åtgärder och kompensation idag tisdag. Idag tisdag blir jag meddelad att det dröjer tills nästa vecka.

Detta har varit min största mardröm i livet och nu återstår hur djursjukhuset tänker kompensera mig för det.
Inga pengar i världen kan ersätta vad dom gjort med min hund, men rätt ska vara rätt och så här får det inte gå till. Nu får dom stå för sitt ord och återkomma med rimlig ersättning för det dom utsatt oss för.

Sist men inte minst vill jag tacka Sagas veterinärer hon har idag. Utan dom hade jag aldrig litat på någon med mina hundar igen.Dom är och kommer för alltid vara mina och Sagas hjältar.

Tack för att du läst hela vägen ner, det känns väldigt viktigt för mig att få berätta min älskade hunds historia.

// Emelie och Saga.

Uppdatering 25/11-15

Hej!
Efter alla vändor där djursjukhuset försökte slingra sig från att ta sitt ansvar efter att dom gjort Saga sjuk så fick jag till slut ett mail från deras djursjukhus där denne skriver:

"Som jag tidigare meddelat inväntar vi Ansvarsnämndens bedömning av fallet och kommer givetvis att vidta ev. åtgärder beroende å vad utfallet blir."

Idag ringde sjukhuschefen upp mig och meddelade att kirurgen inte anser sig ha gjort något fel.
Chefen säger att det är "ord mot ord" trots att ansvarsnämnden nu gjort sin bedömning av det hela och gett kirurgen en erinran.
Vidare säger denne chef att dom ska kontakta ett juridiskt ombud och diskutera hur dom ställer sig till detta. Min erfarenhet av att dom håller sitt ord är ju inte vidare stor och nu bevisar dom det ytterligare en gång.
Ett löfte är tydligen inte alltid ett löfte.

Av allt vidrigt vi gått igenom sedan vi satte vår fot där, så var detta telefonsamtal något utav det vidrigaste jag jag varit med om.

http://www.expressen.se/…/cancern-sprider-sig-i-saga--efte…/