Ge oss nattbussarna tillbaka!

För snart ett år sedan så bestämde sig Västtrafik att dra in våra "nattbussar" på Lördagarna. Detta har påverkat stort bland dom unga och äldre i Alingsås kommun, även pubar, resturanger och butiker har blivit påverkade negativt av detta. Därför väljer jag nu att starta en namninsamling för att försöka få Västtrafik att sätta tillbaka dom här bussarna.

Vi har olika förslag på hur dom ändå kan få ned kostnaden. T ex, Kör dom små bussarna (stads bussarna) under skol/arbetstider och kvällar då inte så många åker i stan, dom drar mindre och räcker gott och väl till dom få personer som åker stadsbussarna på kvällen eller införa beställningstrafik

Vi ungdommar blir tvingade att ta 18 bussen hem en lördag kväll för att det inte går någon senare. Föräldrar kan inte åka in och ta ett glas vin och lite mat för att sista bussen går 18. Det förhindrar allas valmöjligheter under lördagar. Och inte alla kan eller vill betala taxi eller har någon kompis/förälder som kan hämta dem om dem vill vara ute längre. Dessutom så har knappt någon som åkte dessa bussar möjlighet att gå eller cykla hem. Kommunen vill också att vi ska bli mer miljösmarta men ändå så tar dom bort linjer från kollektivtrafiken!

Skriv under och hjälp oss ungdomar att få möjligheten att vara ute längre på helgerna och oss föräldrar att kunna åka in och äta något gott och dricka vin/öl till maten utan att någon måste kunna köra!

Alingsås Tidningens artikel om det: http://www.alingsastidning.se/2014/10/glom-inte-bort-oss-lat-en-av-bussarna-vara-kvar/ http://www.alingsastidning.se/2015/06/kvallsbuss-till-sollebrunn-tas-bort/