Rädda Stabby-fälten

Quoted post


Gäst

#25

2016-09-05 10:18

Uppsala förtätas och förfulas med enda tanke på att bygga bostäder. Att människor som ska bo i vår stad också behöver fria, oplanerade ytor för sport och rekreation möter ingen förståelse från politiker! Stabby ängar är fantastiska, en grön lunga för oss boende i Uppsala!

Svar


Gäst

#60 Re:

2016-09-22 15:27:30

#25: -  

 

För bullrigt för att bo

En annan boende i området är Conny Larsson och hans främsta invändning mot byggplanerna är bullret.

– Jag är djupt förvånad över att de vill bygga här för ljudnivåerna från Bärbyleden kommer att orsaka hälsoproblem hos de som flyttar in i husen, säger Conny Larsson som till vardags är docent i meteorologi och forskar på just ljud.

Han menar att fältet av den här anledningen är obyggbart och säger att det bara finns ett sätt att komma tillrätta med vägbullret vid Stabbyfältet.

– Om det ska gå att bo här, då måste man flytta Bärbyleden eller åtminstone sänka hastigheten till 40 kilometer i timmen.  

”Hellre golfbana”

Conny Larsson tycker att det hade varit mycket bättre att hålla fast vid den ursprungliga planen som innebar att fältet skulle användas till en niohålsgolfbana.

– Då hade ungdomar som vill spela golf kunnat ta sig hit utan att behöva skjuts. Det vore även smartare att behålla fältet som jordbruksmark än att bygga bostäder, för jordbruksmark det kommer vi behöva framöver.