Gör Skärstad Prästgård och Prästgårdsparken till en mötesplats för hela bygden och för alla åldrar

Quoted post

Lina

#3

2016-03-22 12:11

Varför inte arbeta för att nuvarande verksamhet får fortsätta med de ensamkommande barna!

Svar

Mattias Nystrand

#4 Re:

2016-03-23 12:01:24

#3: Lina -  

Tack Lina! Jätteviktig fråga!

 Kontraktet i Sofiagården i Jönköping för ensamkommande flyktingar går ut sista april och kommunen har valt att inte förnya det. Behovet av kyrkans lokaler anses mättat. Samma sak kommer förmodligen ske här. Jag har inget emot att , om så behövs, hyreskontraktet förlängs med HVB-hemmet för ensamkommande barn. Men om kontraktet löper ut i November och kyrkonämnden sitter där med ett hus som de inte har några planer för, då kommer det säljas till privata intressen. och det vore väldigt tråkigt för vår bygd - tycker jag. Som du ser i petitionen så har jag också föreslagit exempelvi Språkcafé för att möta nyinflyttning av utlandsfödda. Skärstad behöver mötesplats även för dem som kommer utifrån.

Slutligen. Skulle vi hamna i situationen att man väljer att sälja och permanenta HVB-hemmet så säger expertisen att HVB-hem som inte kan erbjuda mer än 30 platser inte får ekonomi för att driva verksamheten. Det innebär att Kommunen inom några år måste sälja huset. Och då har vi ingen garanti på att huset säljs tillbaka till kyrkan. Eller att kyrkan då har råd att köpa tillbaka det. Idag kan prästgården, enligt den information jag fått, max ta emot 12 barn.

Så en MÖTESPLATS FÖR ALLA betyder ju just det. De som bor här ska se att det finns mötesplatser som gör att landsbygden och kreativiteten som finns här frodas!