Lagstadga om 1,5 meter mellan cyklister och motorfordon

Quoted post

Gäst323

#96 Re:

2015-05-29 14:50

#90: -  

 hade du cyklat så långt ut mot kanten du kunde hade marginalerna varit bättre. Bilister gör arga omkörningar när cyklisterna är i vägen för vanlig trafik. Enligt lag får man faktiskt inte "hindra trafik" vilket jag tycker att cyklister gör ofta... 

Svar

Har hjälmbackspegel

#124 Re: Re:

2015-06-16 21:59:46

#96: Gäst323 - Re:  

 Nej, nej! Så länge man tycker att cyklisterna är "i vägen" så finns inga förutsättningar för god trafikkultur. Om man har lite erfarenhet så vet man att det inte funkar med att cykla några cm från beläggningskanten. Många bilförare kör sitt fordon där de normalt gör även vid omkörning. Då blir det inte mycket utrymme över för cyklisterna på många av de vägar som vi cyklister använder. Vi väljer ju ofta de vägar som inte är så hårt trafikerade, och de har därmed begränsad bredd.

Jag skulle gärna vilja veta om det över huvud taget finns någon cyklist som ger sig ut på våra vägar enbart med syftet att "hindra trafik". Nu finns vi cyklister på våra vägar, och då får motorfordonsförarna acceptera det. De kan inte ha full vetskap om anledningen till att en cyklist inte kör enligt deras önskan. En arg bilist kan få en cyklists liv på sitt samvete. Vill du det?