Bort med Cesar Millan från svensk tv!

Quoted post

Stark åsikt

#2

2015-05-25 12:07

Oh va löjligt, är de något cessar förespråkar hela tiden är just lungt och tålamod, inte som ni vill vinkla de och påstå att han är dominant och aggressiv. Han är en duktig på sitt jobb, och visst han kanske inte har en adekvat utbildning. men hej det finns många kända uppfinnare som inte hade följt skolboken och ändå tagit tekniken framåt. Hela denna insamling handlar inte om att ta bort ett program för att idioter misstolkar budskapet. Skaffa hundkörkort så inga idioter få äga en hund. 

Svar


Gäst

#78 Re:

2015-09-18 20:18:36

#2: Stark åsikt -  

 Håller helt med dig om att hundkörkort bör vara krav..

Då skulle det innebära teori såväl som praktuk för de som vill ha hund.

Då kan vi också motarbeta den hantering som CM förespråkar. Ditt inlägg visar på okunskap, så det visar ännu tydligare varför hundkörkort behövs..

Att CM arbetar med metoder som innebär att hunden totalt fråntas möjlighet till egna val, och passiviseras eller ännu värre, totalt utsläcks, är det dom förespråkas i hans program.. 

Det finns betydligt bättre metoder där hunden arbetar med egna val och samarbetar med oss av eget val istället för av tvång.

CM arbetar enbart med dominans.. 

Du menar att han hela tidenupprepar frasen lugn och undergiven... Det är Inte ett normalt beteende för en hund.

Han baserar sin tes på  mycket gamla studier som sedan dess reviderats och idag visar något helt annat..  I en flock visar medlemmar undergivenhet mot den som leder, men detta upprätthålls Inte med dominans, utan visas ändå, av respekt och omtanke - det är familjeband.. 

Jag kan utveckla det här  betydligt mer.  

Men tycker att du istället bör läsa det Per Jensen skrivit..  Då kanske du får lite förståelse för hur fel CM hantering av hund är..

Välkomnar dagen då vi får obligatoriskt hundkörkort.

Då slipper vi många okunniga hundägare som hanterar sin hund som en slav.. 

Maja

#114 Re:

2019-09-27 11:20:28

#2: Stark åsikt -  

Hundar i US bör få gå på promenad, oftast får de gå 1 gång i veckan ganska vanligt, det har ibland en kiss bajsmatta annars Gör de sina behov någon annanstans, får man inte gå ut och göra av med energi så hittar man på bus, cesars metod är ganska enkel. Ge hunden aktivitet så lugnar det ner sig vad är fel med det. Håller med #2.