Låt Zita stanna kvar i sitt trygga hem & slippa mer lidande!

Quoted post

ellen

#8 jour

2014-10-08 13:42

Men den stora frågan är väl varför inte jourmatte har adopterat zita? Har man en hund på jour då har man ju hunden tills den blir adopterad. Jag förstår inte vad som är problemet? Jourmatte lär ju ha valt om hon vill ha på jour eller adoptera? 

Har själv både haft jourhundar och adopterat från denna organisation. Om man inte köper hunden får man räkna med att den blir adopterad. Däremot har jourhemmet förtur.

Har inte jourhemmet råd att adoptera zita och försöker behålla henne gratis? Har inte hr gett dem möjlighet att adoptera, och i så fall varför? Massa frågor som kommer upp ang jourhemmets del i det hela och varför hr helt plötsligt "gör fel" på just detta fall.. Hoppas detta kan klaras upp.

Svar


Gäst

#9 Re: jour

2014-10-08 15:16:46

#8: ellen - jour 

 Jag "Jourhemmet" efter att fått förtroendet att hitta ett passande hem blev utskälld och fick allt höra att inte jag heller ska få adoptera henne även om jag enligt deras regler har förtur.

 

Varför de godkänner en kvinna som de inte träffat eller känner framför det hem som hon är i nu är ofattbart. En adoption kan inte bara gå igenom bara för att någon betalar dom.

 

Men i detta fall valde dom att använda sig av sin makt och strunta i alla regler och hävda att denna kvinnan ska få ta hunden ifrån oss, utan hembesök och utan att ens besöka hunden i dens nuvarande hem för att faktsikt se att den har det bra där.


Gäst

#10 Re: jour

2014-10-09 07:44:08

#8: ellen - jour 

 Hur har ni gjort då? Den familj du hittat till hunden måste också gå rätt till väga, genom att skicka in en intresseanmälan och låta hundrondellen godkänna det. Inte bara låta hunden flytta, det står också i reglerna.