Musikhus i Falköping

Emil Kyrk

/ #2 Det lokala musiklivet sätter Falköping på kartan

2012-05-22 18:11

Det är sorligt att höra att "sjukhuset" ska läggas ned utan att annat alternativ till musikhus med replokaler finns planerat. Det är ju så att Falköping alltid har haft ett unikt och starkt musikliv som gjort staden speciell oavsett dess förhållandevis lilla storlek.

Falköpings kommun borde fundera på hur mycket pengar det skulle kosta i PR att åstadkomma samma uppmärksamhet runt staden som de lokala banden gör när de åker land och rike runt och spelar. Jag kan inte tänka mig bättre marknadsföring. Vi har ju flera band som satt Falköping med omnejd på kartan, Liptones, Blisterhead och mitt egna band Hell n Diesel är bra exempel. Varje intervju, recension eller spelning är ett tillfälle då Falköping nämns.

Av egen erfarenhet kan jag direkt säga att Hell n Diesel aldrig hade kommit någonstans utan replokalen på "sjukhuset".

Dessutom är replokalen för många ungdomar (och äldre) en plats för skapande och kreativitet i en stad där det finns få alternativ till aktivitet. Men man kanske hellre ser att ungdommarna hänger på stan istället för att göra något kreativt.

Musiklivet i Falköping är en oerhörd styrka som borde uppmuntras istället för att anses som något dyrt och jobbigt som tar plats i Falköping centrum.

/Emil Kyrk, sångare, CONFIDENCE, ex HELL N DIESEL

Facebook