Stoppa Gota Medias/Barometerns mediehus på Kvarnholmen

Nicko

/ #30

2012-03-02 11:34


Det är vetenskaplig bevisat att människor i stadsmiljö mår bättre om det finns ett grönområde i en närhet till boendet. I Kalmar finns inte så mycket grönområde kvar i centrumdelen. Det började med att man gav tillstånd till att bygga ett konstmuseum stadsparken. Parken blev mörk och dyster. Ingen kan säga att detta är en vacker byggnad. Rent ekonomiskt är det säkerligen en katastrof. Nu vill man bygga i stort sett på vallgraven. Detta är ett helgerån. Nästa steg är att de kommer att bebebygga området vid Fredrikskans och snart på motsatta sidan av Fredrikskans.
Nu måste alla Kalmarbor vakna upp och värna om alla grönområde. Man behöver inte var tillhöra vänstervridna organisationer eller Sverigedemokraterna för att inse att de ekonomiska krafterna
kommer att vilja komma över var enda grönyta för att tjäna pengar. Vi måste ha råd att bevara de gröna ytorna för rekreation m.m Vi måste kräva av kommun att de har en grundprincip där de fredar de få återstående grönytorna i stan. Kalmar är en vacker stad och jag hoppas man inte bygger i sönder den.
Huset skall bli fyra våningar högt. Gå ner och ställ er på platsen så förstår ni vansinnet i det hela. Om ni ändock inte fattar så kan vi lika gärna bo i en bunker.