Fyrverkeriuppror


Gäst

/ #1781 Re: Re: Re: när avslutas uppropet?

2012-01-05 14:22

#1604: V - Re: Re: när avslutas uppropet? 

 Har funderat. Kanske kunde du lägga i "tillkännagivande" vad du behöver hjälp med? Dels hjälp med ren information, dels med folk som kan hjälpa till med något - t.ex. att maila eller ringa personer som man vill kontakta.

Till exempel att få förslag på intresseorganisationer och kontaktpersoner där, som kan tänkas vilja engagera sig i detta. Utöver hundorganisationerna (Svenska Brukshundklubben, Svenska Kennelklubben, Sveriges Hundungdom) kanske också ryttare och hästägare? Svenska Ridsportförbundet vore kanske intresserad, jag har förstått att många hästar får panik i stall och hagar när det skjuts. Hur är det med lantbruksdjur? Kor, höns, grisar. Om där sker skador eller rent av produktionsbortfall i samband med fyrverkerierna så är det ju rent ekonomiskt mätbart.

Agria, Länsförsäkringar och andra försäkringsbolag - får de betala ersättningar för djur, människor och egendom som skadas i samband med fyrverkerier så kanske de har intresse i en begränsning?

Var hittar man de människor som skadas eller mår dåligt av smällandet p.g.a. krigsminnen eller vad som helst - finns det redan organisationer där man kan nå dem?

Tänk om man kunde få någon större tidning att göra en artikelserie inför påsk om det "alternativa firandet" - alltså om dem som får fira instängda i badrummet med hög musik för att hundarna inte skall höra, dem som firar med en panikslagen häst i stallet, dem som firar enögda, eftersom de fått en raket i det andra, dem som firar med panikslagna barn som flytt från krigshärjade länder, barn som är för små för att förstå vad det handlar om. Man kan nog fortsätta länge med listan.

Säkert finns det många som har kontakter, och om du lägger upp ditt behov av hjälp redan i inledningen av denna petition så blir det lättare att hitta, än om det ligger här i inläggen.

Om påsken blir som den brukar så kan det tänkas bli några extra som påminns om eländet, så att listan gör ett ryck uppåt innan inlämning - bara intresset för den inte drunknar i den kungliga nedkomsten i mars, förstås, för det skall säkert firas med fyrverkerier...

Mycket bra initiativ!