Avskaffa LVU lagen, och inför en ny lag som hjälper familjer istället för att bryta familjer!!!


Gäst

/ #150 Jag vet precis vad ni menar!

2018-05-25 10:31

Samma sak händr oss i nuläget!

Det är verkligen skamligt att man på socialtjänsten inte ser sina egna fel och brister utan i princip utövar sin makt för att motbevisa att man har rätt.Vår son blev plaverad på felaktignformation och vi som föräldrar anses vara över engagerade och att vi i stället bör baccka.

Men hur skall man kunna göra det när ens barn INTE får någon behandling och flyttas runt i olika HVB/Akut SIS. Vi bönar och ber om ett samarbete för vår son ersätter nu missbrukproblem med psykisk ohälsa och erbjuds medicin efter medicin för att kunna stå ut i tillvaron. Precis som ni så uppfattar vi att soialtjänsten vill att man godkänner särskilda befogenheter men vägrar en fungerande dialog kring vår son. Detta kallas så fint som "Frivillighet med tvång" för säger man nej till att godkänna vissa saer så hotar man att ta till lagen.

 

Vi har till och med tagit fram egna vårdplanering för hemkomst utan respons.

Vår son är kt duktig på att uttrycka sina känslor och behov och säger detta rakt till socialtjänsten som trots detta bara säger: mmm, vi förstår men det är inget vi kan göra just nu mer än att vänta.

Detta är inte sant, de kan när som helst häva ett LVU om de så önskar.

Sorgligt nog betalat man hellre 5.000:- /dygn för att hålla vår son inlåst på ett akut SIS som inte ens erbjuder utredning eller behandling. Där skall han vara tills man får en plats. Dessa köer är idag upp till 4 månader långa och undertiden sitter han som i ett fängelse.

Fy skäms till socaltänsten som inte BRYR SIG OM BARNETS BÄSTA utan endast ser ÅTGÄRDER som saknar en mening.Man vet inte ens om an skall komma till SIS utredning eller SIS behandlig.

Vi är en kärleksfull stor familj,med bra förutsättningarm vi är resurs starka och handlingskraftiga och vi är BRA FÖRÄLDRAR.

Jag undrar: Vem gör bedömmningen vid anställning på socialtjänsten att socialarbetaren har en bra omdömmesförmåga?

Vem granskar att journalanteckningar förs korreky utan att en personlig värdering läggs in?

Socialtjänsten själva i frågasätter inte ens om det som står i journalanteckningar från vårdförättare stämmer utan man TAR FÖR FIVET att allt stämmer.Detta borde verkligen ses över. Jag har läst alla journalanteckningar gällande vår so och det är allt i från FAKTAFEL som namn,ålder,bostad etc. till felaktigt överlömnad information, feltolkningar av vår sons egna ord och mkt mer.

Detta vet jag för att jag är en engagerad mamma som pratar dagligen både med vår son och även hans boenden.

Tack för ordet Kan skriva hur länge som helst.....