Regering och Läkemedelsverk – värna om alternativmedicinen och rätten till hälsofrihet!

Anna E

/ #1079

2016-10-06 09:21

Är vi boskap eller människor med fria val?
Läkemedlesindustrins Fas 1 till fas 4 kostar pengar innan det kommer ut på marknaden och baserar sig på statistik över ett antal fall med till samma diagnos som ses som orsaksgrund.
De behöver kunna få in allt investerat och ser andra verksamma komplementära mediciner och effektiva näringstillskott som hotande konkurrenter. Jag har själv arbetat i läkemedelsindustrin, och tro mig prövningsledare är låsta i sina projekt även om de är intresserade av andra metoder. De tar sig an undersökningsprojekt som staten finansierar via det företag de arbetar i. Ett läkemedel får endast genomgå faser av undersökningar (från djurförsök, via urvalda friska frivilliga först fåtal sedan flertal via läkare och därefter i större undersökningar) och sedan komma ut om man under alla faser kan påvisa en större effekt än ett redan etablerat läkemedel. Projektens statistiker är duktiga och kreativa på att visa samband/korrelation och det kan man göra beroende på hur man avgränsar dvs vilka parametrar man väljer att ta med. "Komplementär medicin" baserar sig ofta på erfarenhet och ibland forskning om pengar finns och framförallt en individuell kropp. Ytlig diagnosbehandling kan givetvis ske här med, men man går ofta till grunden med orsaken.

Intressant är att i Sverige är tabu med allt som inte är skolmedicinskt även om det börjar tina långsamt på sina håll, medan i t ex Tyskland,England, Franskrike, Usa och Canada finns det gott om utbildade, verksamma och forskande läkare som använder örtmedicin och hompeopatisk medicin. Hur länge ska Sverige vara ett u-land? Här blir sjuksköterskor av med sin legitimation när de börjar arbeta med komplementär medicin efter påbyggnadsutbildningar. Den offentliga sjukvården dignar och människor tar eget ansvar att hålla sig friska - personal inom sjukvården anvädner också själva komplementär medicin för sin egen frisk- och sjukvård. Är det verkligen läge att dra ner på komplementär medicin? Se till att skjuta til lforksningpengar till dessa, för vår nations skull och dess medborgare.