Förbjud försäljning av djur på djuraffär


Gäst

/ #7 Djur hör inte hemma i butik!

2016-09-06 14:23

Djur hör inte hemma i butik, sprid budskapet och försök nå ut så långt som möjligt! 

Istället för att impulsköpa djur från en affär är det viktigt att man läser på och har förståelse för det djur man köper. De djur som finns att köpa i butik är till största del från grossister eller härstammar från grossistdjur. Grossister avlar för kvantitet och inte kvalité, dom struntar i inavel och sjukdomar så länge dom kan producera fram mer djur och tjäna pengar. 

Köp inte djur i butik!! 

Även om du vill "rädda" en kanin eller en liten guldhamster så bidrar du till en ond kedja. Genom ditt köp ger du plats till en ny kull med kaniner eller tio nya guldhamstrar, genom ditt köp säger du att det finns en efterfrågan på djur i butik och därför kommer djuraffären ta in nytt. Det kan låta hemskt men i det långa loppet är det bättre att stå emot och inte köpa det där djuret i butiken för då kommer djuraffären tillslut inse att det inte finns någon efterfrågan. 

 

Vi måste börja någonstans och genom att sprida kunskap når vi långt. Vänd er alltid till en seriös uppfödare för den art du är intresserad av, det finns massor av fantastiska uppfödare där ute som endast avlar på friska och sunda djur med tanke att främja arten och har gränslöst med kärlek till sina djur. Det är dessa vi ska stödja!