Ja till Gruva i Jokkmokk

MJ

/ #59 Re: Re: Re: Olika näringar är en viktig del i varje kommun.

2016-07-08 12:45

#16: Dennis - Re: Re: Olika näringar är en viktig del i varje kommun. 

 Det förefaller som om du citerar urgamla lagar Dennis

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sj%C3%A4lvmord

"/.../ I Sverige blev, i juridisk mening, självmord lagligt 1856 och fortfarande idag är självmord och, vanligare, medhjälp till självmord olagligt på många håll i världen. /.../"

För övrigt förstår jag helt Linneas invändningar då det är tydligt så att Sverige inte har för vana att införliva i nationell lagstiftning eller medge att man skall efterleva förhållanden som stadgas i ratificerade avtal med yttre organisationer något som anses "strida mot Sveriges lagar".

Läs detta löst eftersom det i sak innebär att Sverige inte fullt ut vill erkänna ett ansvar för urbefolkningar inom sina egna nationella gränser men samtidigt kan vi vind för våg erkänna att vi skall driva "verksamheter enligt Agenda 2030 för att motverka ökenbildning". Vad är detta för dynga man sprider med sin politik som i det snaraste framstår som helt i avsaknad av verklighetsförankring och lokalanknytning.

Att företaget dessutom endast drivs av en 22-åring som fortfarande bor hemma hos mamma och pappa kan man ju ifrågasätta vad ni bygger upp era "långtida framtidsförhoppningar" på.

Bolaget är ju inte ens solvent i dagsläget och nu spekuleras om 250 miljoner ton malm när rapporterna i sak talar om 140 miljoner ton. Då faller ju hela det argument jag först såg i artikeln till denna namninsamling helt platt på mage.

Hmmm Jag ställer mig högst tveksam till era intressen och sakligthet om ni inte ens tar reda på dessa mest fundamentala fakta som står att läsa i varenda papper om ärendet.

/MJ