Rädda Hammarö kulturskola - innan musiken tystnar


Gäst

/ #25

2016-05-29 07:41

Jag vill dra en parallell till teatern, som är mitt intresseområde.

Jag började spela teater då jag var åtta år. Nu är jag 33 och har 70 teaterelever i en verksamhet. En kommun behöver satsa på kultur och på barn & ungdomar. Barn & unga kostar, men man ska se det som en investering. Jag kostade säkert också då jag var ung och spelade teater. Men idag genererar jag en verksamhet för sjuttio andra barn & ungdomar & vuxna, som får göra det som älskar och som får dom att växa. 

Varje terminsavslut ser jag utvecklingen hos mina elever. De är modigare, dom vågar mer, de samarbetar, de känner empati, de säger "ja" till varandras förslag och de älskar det de håller på med. Dom utvecklas som människor och dom känner det!

Det är samma sak med musiken. Att få uttrycka sig, utvecklas och musicera med andra människor får människan att växa. Satsa på nästa generation, se det som en investering och se hur ni en gång i framtiden kommer få mycket tillbaka. Har kommunen en levande kulturskola så kommer kommunen vara mer attraktiv att bosätta sig i. Alla barn vill inte idrotta. Alla barn har rätt till sitt eget instrument, inte enbart de vanligaste musikinstrumenten. 

Fortsätt att vara en levande kulturkommun så kommer hemvändarna att fortsätta återvända till Hammarö. Att dra ner på verksamhet resulterar ofta i en långsam nedåtgående spiral. Det löser situationen tillfälligt, men knappast på lång sikt.

Våga investera i framtiden!

/Linnea