Låt barnen äta bra mat lagad på plats!

Förskollärare

/ #14

2016-03-13 13:51

Mat som tillagas på stället kommer alltid att vara billigare med en duktig kock. 

Växjö ska dessutom framställa sig som Europas grönaste stad, hur kan man då tänka sig att först ska råvarorna köras till en lokal för att tillagas. Sen ska maten lastas i värmeskåp och på taxi för att köras till förskolan/skolan. Där ska värmeskåpet lastas av och maten serveras. Sen ska kantinerna lastas in och skåpen hämtas tillbaka. 

Istället för att käket själva beställer råvarorna som köra direkt till förskolan/skolan och tillagas på plats. 

En resa istället för tre. 

 

Därtill får maten sämre smak av att ståni värmeskåp. Doften från tillagningen försvinner och jag undrar om man verkligen sparar en enda krona på att laga maten någon annanstans. Det slänga betydligt mindre mat i ett tillagningskök än i ett mottagningskök.