Vi vill ha BB Sophia kvar!


Gäst

/ #224

2016-03-02 20:53

Jag blev väldigt ledsen när jag läste att BB Sophia skulle läggas ner. Där jag upplevde de lyckligaste dagar i hela mitt liv. Där jag fick fantastisk vård trots komplicerad förlossning. Där min man och son fick sitta bredvid mig under en timmes operation för att de inte tror på att separera mamma och nyfödd. Där vi fick lära känna underbara barnmorskor från hela världen bla Kenya och USA. Där jag kände så mycket värme, glädje och kärlek från alla anställda.

Vården på BB Sophia kändes personlig och trygg. Jag behövde inte vänta mer än 10 min på epidural då de har en narkosläkare som jobbar primärt med BB-avdelningen. Och när det bestämdes efter förlossningen att jag skulle opereras så kom jag ner snabbt till ett operationssal med fantastiskt personal som fick mig att känna mig trygg och lugn.

Själv kommer jag från USA och var nervös för att föda i Sverige då jag är van vid idéen av att man har samma läkare från början av din graviditet till förlossningen. Tanken av att träffa en ny barnmorska samma dag som jag skulle föda barn var oroväckande. På BB Sophia fick vi varm bemötande och barnmorskan som var med under min förlossning såg också till att besöka oss de två dagarna vi stannade hos dem och även ringde 9 månader senare för att kolla hur lilla familjen mådde. All personal var så kunniga, lugna och snälla. De var inte alls stressade som man har hört från många andra. Det syntes att de gillade sin arbetsplats.

Vår så nöjd med BB Sophia och hade gärna fött fler barn där. Tycker det är helt sjukt att kvinnovården ska bortprioriteras. Fler BB platser behövs - inte fler sönderarbetade och stressade barnmorskor på trånga sjukhus. Ska vi inte vara stolta i Sverige över vår fantastiska kunniga barnmorskor och den fantastiska vården som finns på alternativ BB som BB Sophia?