Bevara Blasieholmen - flytta Nobelbygget!

ok

/ #518 Re:

2016-02-13 10:16

#516: -  

Vår huvudstad är ett turistmål som är mycket högt uppskattat bland människor från hela världen. Att det är så beror till stor del på att Stockholm är känt för att vara "staden på vattnet". Det är svårt att förstå varför ni i Stockholms stadshus inte verkar vara mer rädda om den del av staden som har de högsta skönhetsvärdena. Just vattnets samspel med bebyggelsen och den låga profilen är ju det som staden är så berömd för. Det är många sköna miljoner som turisterna bär med sig när de vill se "världens vackraste huvudstad". Låt inte detta gå förlorat!
Bygger man höga stora hus med slätstrukna fasader mycket nära vattnet så förstörs det
samspelet.Den låga profilen försvinner och därmed den nära kontakten med vattnet som är det som ger staden dess speciella skönhet. Mörka skuggor kastas över omgivningen och allt känns mindre  och trängre och tristare.
Jag tycker också om en del bra modern arkitektur och det är ju klart att man bygger vår tids hus på de flesta platser där det ska byggas nytt.
Det kan ändå inte vara ett måste att förstöra en så här vacker plats när det finns så mycket andra möjligheter anser jag.
Nobel är betydelsefullt men den ledning som den har just nu gör varken staden eller sig själva någon tjänst genom att försöka driva igenom ett tråkigt prestigeprojekt på Blasieholmen bara för att de tycker att de kan det.