Högre moral inom det som kallas viltvård, tack!


Gäst

/ #23

2015-03-26 21:00

Jag har gått Jägarkurs 2015 och saknar helt diskussionen om etik i undervisningen  tex trofejakt i landet och utomlands, ifrågasättandet av vissa fällor eller tex lämplighet att bli jägare.


Det finns inga synkontroller, inget aktivt arbete från Jägarförbundet mot alla rötägg samt tjuvjägare , ingen lämplighetstest, man tillåter ivrigare studenter ifrågasätta diskussionen om etik och avbryta den med kommentaren " fel forum för att diskutera etik", trots att en del enbart är där för att lära sig mer men inte nödvändigtvis döda djur.

Fb tillåter sarkasm, hot på värnare, ironi samt en del okunskaper om vargens betydelse och rätt till liv. Länsstyrelsen går på rykten för att fastställa skyddsjakt, man använder vargdödade hundar som ursäkt för att dräpa vargar. Man arbetar aktivt på ställen med att vilja utrota vargen i Sverige. Skadar och förföljer varg. Lobbyversamhet, hot mot människor på landsbygden som inte håller med jägarkåren.

Fega politiker och okunniga tjänstemän som tar beslut.

Vem har tillåtit oss människor att spela Gud ???? Vart har respekten för djur och natur tagit vägen? Sen när har djur blivit en bricka i ett politisk och offentligt rum? Jag skäms att vara människa och att leva i ett sådant samhälle!!