Bevara Blasieholmen - flytta Nobelbygget!


Gäst

/ #325

2015-03-18 11:15

Området är ett av de få öppna rum som finns kvar i innerstaden och de hus och övriga fynd som nu finns där är av historiskt och publikt intresse. Här skulle kunna bli en MUSEIPARK och en KONSTPARK med restauranger och plats för människor att mötas och njuta av miljön. Buss och biltransporter till området skulle ytterligare korka igen det redan svåra trafikläget. Det tänkta Nobelhuset skulle förstöra hela Blasieholmens karaktär. Vem har rätt att beröva svenska folket sitt stadsrum - kan det säljas eller skänkas bort? Det borde vara förbud mot detta. VAd säger strandskyddlagen? Kan inte skönhetsråd m.fl bevara detta viktiga område? Hur har projekteringen kunnat pågå så länge utan att opinion har väckts mot denna olämpliga byggnation på denna plats, så viktig att bevara. Här kan även det tidigare varvs och hamnområdet utgöra en utmärkt angöringsplatsplats för den båttrafik Stockholm skulle må bra av att utöka.

Vilka är intressenterna bakom Nobelhusprojektet? VIlka är deras syften? Att förhärliga sig själva? Att tjäna stora pengar?
Kan det ev Nobelhuset säljas? Vem får då pengarna? Vem äger stadsrummet? Om stockholmarna inte vill ha detta hus på denna plats , vad kan de göra för att EFFEKTIVT sätt stopp för
hela projektet?
Det finns massor av andra lämpliga platser där ett nybygge av denna typ skulle kunna utgöra en tillgång. Även husets utformning är inte tillräckligt unikt för att motivera att det byggs överhuvudtaget.
Behöver vi verkligen ett Nobelmuseum på detta sätt?

Vänligen
AnnCha Lagerman