Purmo skolas kök

Gäst

/ #16 Egen matsäck medtages...

2015-02-24 09:57

Med försämrad skolmat följer att barnen (och vuxna med) äter mindre och med det att de blir tröttare och gnälligare..  Känns inte som en hållbar utveckling.

Skall det bli till att föräldrarna skickar med mellanmål/matsäck med barnen för att försäkra sig om att de får något "riktigt" att äta under skoldagen?

Jag kommer ihåg mina egna skolår i Purmo. Och hur jag kanske inte alltid lovordade maten.. men det berodde nog mer på min egen kräsna smak än på matens kvalitet. I dag (på jobbet) skulle jag nog hellre besöka Purmo skola under min lunch och äta maten som tillreds där än värma min industriköks-producerade micropizza.

 

Kommer också ihåg en dag då det ordnades någon form av "historisk" skoldag då vi skulle ha smörgås och mjölk med oss hemifrån och sen serverades det kornmjölsgröt i klassrummet..

Åtminstone den påföljande veckan uppskattade vi maten som våra skolköksor hade tillrett!

 

När man räknar kostnader för något man redan har tagit ett principbeslut på så kan det inte annat än bli till det fattade beslutets fördel. Om man gjorde en efterkalkyl på hur principbeslut i verkligheten har "lönat" sig kanske man skulle bli besviken. Så det görs oftast inte. Vem skulle vilja/ kunna/ våga erkänna att man gjort något fel?

Pedersöre, skärp er! Tänk efter före. "Rokoan kar som int kan änder se"

Nu har jag inte följt med skolbespisningen i Pedersöre under många år så jag kan inte uttala mig, men finns det i nuläget skolor med fördelningskök? Hur fungerar det? Är barnen/personalen nöjd med kvaliteten på maten? Hur lång sträcka transporteras maten?

 

Och en sak lite "offtopic" sak beträffande transporten.. Med tanke på vägen mellan Bennäs och Sisbacka så kanske maten hittar fram.. eller så landar den i diket...

 

- utflyttad purmobo som hellre kallar sig purmobo än pedersörebo- (speciellt nu)