Stoppa Airport Center i Sälen

Pilot

/ #47 Miljöparasiter !

2015-02-18 18:10

Det verkar som om våra "klimatarbetare" inte har en susning om vilken påverkan sveriges utsläpp av olika växthusgaser har.  Varför talar man alltid om hur många tusentals ton som vårt lilla land släpper ut i atmosfären. Det kallas skrämselpropaganda. Efter en meil-kontakt med miljöpartiet på frågan varför man inte använder utsläppssiffror i procent istället, vilket borde låta mycket snällare för allmänheten.

Själv känner jag till att siffran är omkring  0,1%.  (Alltså 1 tusendel av de globala utsläppen).   Svaret jag fick var ju faktiskt att den siffran också stämde men kunde upplevas som midre farlig för folket. Otroligt !     Hur kan man medvetet undanhålla en så viktig information som så många begär att få veta. Om vi nu alla ska arbeta för att minska vår utsläppssiffra, vad är då målet ? Ska vi försöka klyva nollan ??  Lägg omedelbart ner ett sådan bakåsträvande parti, som Miljöpartiet.  Hittills har det inte framkommit något glädjande ens inför ett val !!

Siffran 0,1% innefattar även all flygtrafik över svenskt luftrum !

När det gäller fjällvärlden så blir nog flygtrafiken den minst störande.

Det viktigaste för Sälenflygplatsen är väl att Malung-Sälens kommun friskriver sig från alla ekonomiska stödåtgärder när det gäller driftkostnader och annat som skulle kunna uppstå.

Driftkostnaderna för en flygplats i den här klassen är givetvis enorma.